Kayseri'de 725 TL'ye tavuk: Fiyatlar el yakıyor!

Kayseri'de bir market uygulamasında satılan bütün tavuk fiyatları vatandaşların dikkatini çekti. Organik olduğu belirtilen bu tavuk, fiyatıyla diğer standart tavuklardan ayrılıyor. Ancak yüksek fiyatı, alıcı bulmasını zorlaştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de 725 TL'ye tavuk: Fiyatlar el yakıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de bir market uygulamasında satılan bütün tavuğun 725 TL’ye ulaşan fiyatı, vatandaşların dikkatini çekti. Organik olduğu belirtilen bu tavuk, fiyatıyla standart ürünlerden ayrılıyor. 

Organik ürünlerin fiyatı daha yüksek 

Genel olarak marketlerde bütün tavuğun fiyatı 80 ila 150 TL arasında değişirken, bu ürünün 725 TL’ye satılması ‘Bu fiyat neden standartların üstünde?’ sorusunu gündeme taşıdı. Organik ürünlerin maliyetlerinin yüksek olması, bu tür fiyatlandırmaların en önemli nedeni olarak görülüyor.

Kayseri'de 725 TL'ye tavuk: Fiyatlar el yakıyor!

Kayseri’de kırmızı et fiyatlarının da oldukça yüksek olduğu gözleniyor. Ortalama dana eti kilogramı 347,49 TL, kuzu eti ise 437,54 TL’den satılıyor. Dolayısıyla birçok vatandaş 725 TL’ye tavuk almak yerine et almayı tercih ettiğini dile getiriyor.
Tavuk, düşük fiyatlı protein kaynağı olmasıyla özellikle son yıllarda kırmızı etin yerini aldı. Artan enflasyon ve gıda fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle kırmızı ete ulaşamayan vatandaşlar, ekonomik protein kaynaklarına yöneliyor. Tavuk eti, fiyat avantajının yanı sıra sağlıklı bir seçenek olarak da görülüyor.

Tüketicinin tercihi farklı oluyor

Yem fiyatlarındaki artış, enerji maliyetlerinin yükselmesi ve işçilik giderleri, üretim maliyetlerini artıran başlıca faktörler arasında yer alıyor. Bu durum ise organik ve doğal üretim yapan işletmelerin ürünlerine daha fazla yansıyor. Organik tavuklar, genellikle daha geniş alanlarda, doğal yemlerle beslenerek ve kimyasal ilaçlardan uzak yetiştiriliyor. Bu da maliyetlerini artırıyor. Ancak bu yüksek fiyatlar nedeniyle tüketicinin tercihi farklı yönde oluyor.