Kayseri'de 792 Yıllık Sultanhanı Turizme Kazandırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yerli ve yabancı turistleri, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini getirdiği ve turizme kazandırdığı 792 yıllık Selçuklu eseri Sultanhanı Kervansarayı'na davet etti.

Kayseri'de 792 Yıllık Sultanhanı Turizme Kazandırıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 792 yıllık Selçuklu eseri Sultanhanı Kervansarayı’na yerli ve yabancı turistleri davet etti.

Kayseri'de 792 Yıllık Sultanhanı Turizme Kazandırıldı!

Kayseri’deki tarihi ve turistik varlıkları gün yüzüne çıkarma amacıyla büyük bir çaba gösteren Başkan Büyükkılıç, Kayseri Valiliği ve diğer kamu kurumlarıyla iş birliği içinde yürütülen çalışmalarla Bünyan ilçesindeki Sultanhanı’nı turizme kazandırdı. KAYTUR hizmetleriyle ziyaretçilere sunulan bu tarihi mekan, büyük ilgi görüyor.

Selçuklu Mimarisinin En Güzel Örneklerinden Biri

Başkan Büyükkılıç, Sultanhanı’nın Selçuklu mimarisi açısından en güzel örneklerden biri olduğunu belirtti. 1232-1236 yılları arasında Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılan bu tarihi eser, Selçuklu döneminin izlerini taşırken günümüzde de önemli bir turistik değer taşıyor.

Ziyaretçilere Çeşitli İkramlar

Başkan Büyükkılıç, Sultanhanı’na gelen ziyaretçilere Kaytur Sultanhanı Kafe ve Restoran’da gözleme, tost ve içecek çeşitleri sunulduğunu, mekanın Pazartesi dışında haftanın 6 günü sabah 09.00’dan 16.30’a kadar açık olduğunu sözlerine ekledi.

Tarihi ve Kültürel Zenginlik

Başkan Büyükkılıç, 'Burası eşsiz tarihin izlerinin taşlarında yaşadığı, mutfağından mis gibi kokuların yayıldığı, herkesin gelip görmesi gereken bir yer. Tüm hemşehrilerimizi ve Kayseri’ye gelen yabancı turistleri bu güzel mekânımıza bekliyoruz' ifadelerini kullanarak Sultanhanı’nın keşfedilmesi gerektiğini vurguladı.