Kayseri'de 'Adres Sorma Dönemi' Başladı

Kayseri'de, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte adres sorma dönemi de başladı. Özellikle tramvay durakları, meydan ve alışveriş merkezlerinin çevresinde, ellerinde telefon ve harita ile yol tarifine ihtiyaç duyan gençlerle karşılaşmak artık olağan bir hal aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de 'Adres Sorma Dönemi' Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte şehre gelen üniversite öğrencilerinin adres sorma dönemi başladı. Şehir dışından gelen binlerce öğrenci, şehre ve kampüslerine adapte olmaya çalışırken, özellikle tramvay durakları, meydanlar ve alışveriş merkezlerinin çevresinde adres soran gençlerin sayısı giderek artıyor. Ellerinde telefon ya da haritayla yol tarifine ihtiyaç duyan bu öğrenciler, şehrin önemli noktalarını öğrenme sürecinde sık sık vatandaşlara başvuruyor.

‘Her yıl aynı manzara’

Kayserililer, misafirperverliğiyle adres soran öğrencilere yardımcı olmaktan çekinmiyor. Özellikle çarşı esnafı ve toplu taşıma duraklarındaki vatandaşlar, öğrencileri yönlendirme konusunda yardımcı oluyor. Bir esnaf; ‘Her yıl aynı manzara. Öğrenciler şehri tanımaya çalışıyor, biz de elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Onlar da sonuçta misafirimiz’ dedi.

Üniversite hayatına ilk adımı attılar

Kayseri'ye eğitim için gelen öğrencilerin büyük bir kısmı şehir dışından olduğu için hem kampüs hayatına hem de şehirdeki günlük yaşama uyum sağlamakta zorlanıyor. Öğrenciler, kütüphane, yurt, market veya toplu taşıma gibi temel ihtiyaçlar için sık sık yol sorma gereği hissediyorlar.

Uygulamalar bazen yetersiz kalıyor

Öğrencilerin işini kolaylaştıran harita uygulamaları ve toplu taşıma takip programları her ne kadar kurtarıcı olsa da, bu uygulamaların yetersiz kaldığı zamanlarda çevredeki vatandaşların yönledirmesine ihtiyaç duyuyorlar.