Kayseri'de ahtapottan döner satılmasını ister miydiniz? Anadolu Haber Sokakta
Ankara'da deniz mahsulleri restoranı işletmecisi ahtapottan döner, balıktan künefe yaptı. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara ahtapot dönerin Kayseri'de satılmasını isteyip, istemediklerini sorduk.
Ankara'da deniz mahsulleri restoranı işletmecisi Geleneksel Türk mutfağının sevilen lezzetlerini deniz ürünleriyle bir araya getirerek farklı tatlar yarattı ve ahtapottan döner, balıktan künefe yaptı. Ahtapot döneriyle kalmayıp balıktan Adana kebabı ve balıktan lahmacun-pide gibi sıra dışı lezzetleri de müşterilerine sundu. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara ahtapot dönerin Kayseri’de satılmasını isteyip, istemediklerini sorduk.
İşte cevaplar;
Ahtapot dönerin yenmesini dini açıdan uygun olmadığını dile getiren bir vatandaş; ‘İstemezdim. Ben yemem başkasının yemesini de istemem. Yenecek gibi değil. Dinimizde haram’ diye konuştu.
‘Yenilik her zaman iyidir’
Bir vatandaş, nadir rastlanan bir yemek olduğunu vurgulayarak şöyle dedi; ‘Bizim yöremizde bu tip yemekler bu tip şeyler görülmedi. Ama yenilik her zaman iyidir. Denemek isterdim.’
‘Denemek isterdim’
Balıktan künefenin daha çok Karadeniz’de yapıldığını belirten başka bir vatandaş ise; ‘Denemek isterdim. Genelde balıktan künefe Karadeniz tarafında oluyor. Tadının güzel olduğunu söylüyorlar’ ifadelerini kullandı.
‘Millet şu an döner ekmeği zor buluyor’
Başka bir vatandaş ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi; ‘Vatandaş, döner bulsa da ahtapotu alsa. Millet şu an döner ekmeği zor buluyor. Ben denemek istemezdim. Çünkü insan bilmediği bir şeyi yediği zaman karnı ağrır.’
‘Güzel olacağını düşünmüyorum’
Ahtapot dönerin tadını merak ettiğini ancak balıktan künefe yapımına olumlu bakmayan bir vatandaş; ‘Bence güzel olurdu. Ben denemek isterdim. Balıktan künefenin güzel olacağını düşünmüyorum’ dedi.