Kayseri'de Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu? (1 Ağustos)

Kayseri'de son dönemde altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Küresel ekonomik belirsizlikler, enflasyon endişeleri ve merkez bankalarının para politikaları, altın fiyatlarını etkileyen ana faktörler arasında yer alıyor. Ortadoğu coğrafyasındaki savaş riskleri güvenli liman altına talebi artıyor. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 1 Ağustos güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu? (1 Ağustos)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de altın fiyatları, küresel piyasalardaki gelişmelere paralel olarak yükselişe geçti. Küresel ekonomik gelişmeler, jeopolitik riskler ve merkez bankalarının para politikaları, altın fiyatlarında belirleyici olacak. ABD Merkez Bankası (FED) dün gerçekleşen toplantıda faizi yüzde 5,25-5,50 arasında sabit bıraktı. Eyül ayı itibari ile faiz indirimlerine başlayabileceğinin sinyalini verdi. Ortadoğuda yaşanan son gelişmeler ve İsrail'in saldırıları güvenli liman altına yönelik yatırım iştahını artırmaya devam ediyor. 

Ekonomist İslam Memiş, Memiş, ons altının 2 bin 387 dolar seviyesinden kapanış yaptığını ve bu hafta 2 bin 360-2 bin 455 dolar aralığını takip edeceğini söyledi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 1 Ağustos güncel altın fiyatları;

Gram altın 
Alış: 2,604
Satış: 2,640

Çeyrek altın
Alış: 4,240
Satış: 4,300

Yarım altın
Alış: 8.510
Satış: 8.602

Cumhuriyet altın
Alış: 16,653
Satış: 16,747