Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (10 Ekim)

Altın hayatta yaşanan düşüş, haftanın dördüncüsünde devam ediyor. Yatırımcılar, altın fiyatlarındaki bu düşüşü yakından takip ederken, özellikle döviz kurlarındaki hareketlilik ve küresel ekonomik gelişmelerin altın piyasasını oluşturan değişkenler arasında yer alıyor. Peki altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (10 Ekim)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın piyasalarında, Çin Merkez Bankası'nın altın alımlarını durdurmasının ardından başlayan düşüş trendi devam ediyor. Son yıllarda yaşanan bu gerilemede, altın yatırımcıları üzerinde korku yaratırken, fiyatlar bugün de düşüşünü sürdürdü.

Ekonomist Selçuk Geçer, ons altın fiyatlarındaki dalgalanmaların gram altının seyrini doğrudan etkileyeceğini, yatırımcıların stratejik adımlar atması gerektiğini belirtti. Geçer, uzun vadeli altın yatırımı düşünenler için gram altının portföyde bulundurulmasının mantıklı bir tercih olabileceğini ifade etti.

Yatırımcıların ons altındaki hareketliliği yakından takip etmeleri gerektiğine dikkat çekerek; ‘Portföyünüzde gram altın bulundurmak şu an için doğru bir strateji olabilir. Ancak, ons altındaki düşüşler gram altın fiyatlarına da yansıyabilir’ ifadelerini kullandı.

Altın piyasasında yaşanan dalgalanmaların gram altına nasıl etki edeceğini açıklayan Geçer, doların bu süreçte belirleyici olacağını vurguladı.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 10 Ekim güncel altın fiyatları;

Gram altın 
Alış: 2,877
Satış: 2,878

Çeyrek altın
Alış: 4,906
Satış: 4,951

Yarım altın
Alış: 9.785
Satış: 9.896

Cumhuriyet altın
Alış: 19.575
Satış: 19.727