Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (18 Eylül)

Kayseri'de altın fiyatları, yatay seyir izliyor. Küresel merkez bankalarının faiz artırımları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar altın piyasalarını doğrudan etkiliyor. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 18 Eylül güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (18 Eylül)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de altın fiyatları, son dönemde yatay bir seyir izlemeye devam ediyor. Altın piyasalarındaki bu durgunluk, küresel ekonomik gelişmelere ve özellikle merkez bankalarının faiz politikalarına bağlı olarak şekilleniyor.

Ekonomist İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) bu akşam açıklayacağı faiz kararını ‘tarihi bir gün’ olarak nitelendirdi. Memiş, Fed’in 4,5 yıl aradan sonra ilk kez faiz indirimine gitmesinin beklendiğini ve bunun küresel piyasalar üzerinde büyük bir etki yaratacağını belirtti.

Memiş, piyasalarda Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimi beklentisinin yüzde 100 oranında fiyatlandığını, 50 baz puanlık bir indirim ihtimalinin ise yüzde 50 oranında öngörüldüğünü dile getirdi. Ayrıca, Fed’in bu faiz indirimine dair sinyalleri daha önce verdiğini ve bu beklentinin Eylül ayında gerçekleşebileceğini ifade etti.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 18 Eylül güncel altın fiyatları;

Gram altın 
Alış: 2,817
Satış: 2,817

Çeyrek altın
Alış: 4,653
Satış: 4,695

Yarım altın
Alış: 9.277
Satış: 9.385

Cumhuriyet altın
Alış: 18.553
Satış: 18.704