Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (19 Eylül)

Kayseri'de altın fiyatlarının yükselişe geçmesinin ardından yatırımcılar altına yatırımına ağırlık verdi. Altın fiyatlarındaki bu artış, özellikle uzun vadeli yatırımcılar için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (19 Eylül)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de altın fiyatlarının yükselişe geçmesiyle birlikte, yatırımcılar bu değerli metale olan ilgilerini artırdı. Özellikle döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve ekonomik belirsizlikler, altının güvenli liman olarak öne çıkmasına neden oldu.

Amerikan Merkez Bankası (Fed), uzun süredir merakla beklenen faiz kararını açıkladı ve politika faizini 50 baz puan indirerek piyasa beklentilerine yanıt verdi. Ekonomist İslam Memiş, bu kararın ardından özellikle dolar karşısındaki enstrümanlarda hızlı bir yükseliş olabileceğini belirtti.

Memiş, altın fiyatlarının önemli bir dönemece girdiğini vurgulayarak; ‘2 bin 585 dolar seviyesini kırmızı çizgi olarak görelim. Eğer bu seviyenin üzerinde kalıcı olursa, yukarıda 2 bin 596, 2 bin 606 ve 2 bin 616 dolar seviyelerine kadar yükselişini sürdürebilir’ dedi. Altın fiyatlarındaki bu yükselişin, Fed’in faiz indirimi sonrasında artan belirsizlikle daha da hız kazanabileceğini ifade eden Memiş, yatırımcıların bu seviyelere dikkat etmelerini önerdi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 19 Eylül güncel altın fiyatları;

Gram altın 
Alış: 2,823
Satış: 2,823

Çeyrek altın
Alış: 4,671
Satış: 4,713

Yarım altın
Alış: 9.315
Satış: 9.420

Cumhuriyet altın
Alış: 18.629
Satış: 18.774