Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (4 Ekim)

Kayseri'de altın fiyatları, son haftalarda kademeli bir yükseliş trendine girdi. Uluslararası piyasalarda yaşanan ekonomik gelişmeler, jeopolitik belirsizlikler ve enflasyon kaygıları, altına olan talebi artırdı. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (4 Ekim)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya genelinde artan enflasyon baskıları, büyük ekonomilerde yaşanan durgunluk korkuları ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikaları, altın fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Altının ons fiyatında yaşanan artış iç piyasada kendini gösteriyor. 

Ekonomist İslam Memiş, altın piyasasında yaşanan son gelişmeler üzerine yatırımcıları uyardı. Memiş, Eylül ayında ons altının 200 dolar seviyesinde bir yükseliş kaydettiğini belirterek, kâr satışlarının zamanı geldiğini ifade etti. Uluslararası piyasalarda ons altının 2.600 dolar seviyesini aştığına dikkat çeken Memiş, bu yükselişin jeopolitik gerilimlerin fiyatlara yansıması olduğunu söyledi.

Özellikle savaş, uluslararası diplomatik krizler ve ekonomik belirsizliklerin güvenli liman olarak görülen altına olan talebi artırdığı biliniyor. Memiş, ons altındaki bu artışın temelinde küresel ölçekte yaşanan jeopolitik gelişmelerin olduğunu vurgulayarak; ‘2.600 dolar seviyesinin üzerindeki fiyatlama, tamamen jeopolitik gerilimlerin etkisiyle oluştu’ dedi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 4 Ekim güncel altın fiyatları;

Gram altın 
Alış: 2,929

Satış: 2,928
Çeyrek altın
Alış: 4,990
Satış: 5,040

Yarım altın
Alış: 9.951
Satış: 10.073

Cumhuriyet altın
Alış: 19.901
Satış: 20.075