Kayseri'de Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu? (4 Temmuz)

Kayseri'de altın fiyatları, yatay seyirde ilerliyor. Türkiye İstatistik Kurumu dün merakla beklenen haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla beraber altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde hareketleneceği tahmin ediliyor. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu?4 Temmuz güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu? (4 Temmuz)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de altın fiyatları son günlerde yatay bir seyir izliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün merakla beklenen Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Bu gelişmenin ardından, altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde hareketleneceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar, enflasyon verilerinin piyasalarda önemli bir rol oynadığını ve bu verilerin altın fiyatlarını doğrudan etkileyebileceğini belirtiyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, yatırımcıların altına olan ilgisinin artabileceği ve fiyatların yükselebileceği öngörülüyor.

Ekonomist İslam Memiş, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Memiş, enflasyondaki düşüşün raflara, çarşı pazara ve piyasaya yansımasının tartışmalı bir konu olduğunu belirtti. Memiş, ‘Enflasyonun düşmesi için maliyetlerin azalması gerekiyor. Ancak bugün yeni vergilerin açıklanması, piyasanın durgunluğu, jeopolitik gerilimler ve güven kaybı, olumsuzluğun devam etmesine neden olacak’ dedi.

'Ekonomi yönetimi rakamlardan memnun'

Ekonomist, enflasyon rakamlarında düşüşün başladığını kabul etmekle birlikte, bu düşüşün reel ekonomiye yansımasının zorluğuna dikkat çekti. ‘Evet, artık enflasyon rakamlarında düşüş yolculuğu başlıyor. Ekonomik rakamlar ekonomi yönetimi için iyi. Ekonomi yönetimi rakamlardan memnun. Ancak piyasa bu ortamdan hiç memnun değil!’ ifadelerini kullandı.
Memiş'in bu değerlendirmeleri, ekonomik göstergelerin olumlu olmasına rağmen, piyasalardaki güven kaybı ve durgunluğun devam edeceği yönünde endişeleri dile getiriyor.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 4 Temmuz güncel altın fiyatları

Gram altın
Alış: 2,466
Satış: 2,466

Çeyrek altın
Alış: 4,004
Satış: 4,068

Yarım altın
Alış: 8.033
Satış: 8.127

Cumhuriyet altın
Alış: 16.042
Satış: 16.206