Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (9 Ekim)

Altın piyasalarında, Çin Merkez Bankası'nın altın alımlarını durdurmasının ardından başlayan düşüş trendi devam ediyor. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (9 Ekim)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatlarında yaşanan gerileme bugün de devam ediyor. Çin Merkez Bankası’nın geçtiğimiz günlerde altın alımlarını durdurması da fiyatlar üzerindeki baskıyı artıran diğer önemli faktörlerden biri oldu. Küresel altın talebinin zayıfladığına dair bu sinyal, altın piyasalarındaki satışları hızlandırdı.

Ekonomist İslam Memiş, altın piyasalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. Memiş, bu hafta ons altın için 2.630-2.680 dolar aralığını yakından takip edeceğini belirterek, gram altın yatırımcılarının da ons fiyatını göz önünde bulundurması gerektiğini vurguladı.

Gram altın için öngördüğü fiyat aralığını paylaşan Memiş; ‘Gram altında 2.980-3.080 lira seviyelerini izliyorum’ ifadelerini kullandı. Memiş, altındaki bu dalgalanmaların yatırımcılar için fırsat yaratabileceğini söylerken, piyasaların dikkatle takip edilmesi gerektiğini de hatırlattı.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 9 Ekim güncel altın fiyatları;

Gram altın 
Alış: 2,875
Satış: 2,875

Çeyrek altın
Alış: 4,917
Satış: 4,962

Yarım altın
Alış: 9.806
Satış: 9.921

Cumhuriyet altın
Alış: 19.611
Satış: 19.774