Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (9 Temmuz)

Geçtiğimiz hafta da benzer bir seyir izleyen altın fiyatları, hafta sonu itibariyle yükselişe geçti ve bu yükseliş trendini koruyor. Peki, altın fiyatları bugün Kayseri'de ne kadar oldu? 9 Temmuz güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (9 Temmuz)

Kayseri’de, geçtiğimiz hafta da benzer bir seyir izleyen altın fiyatları, hafta sonu itibariyle yükselişe geçti ve bu yükseliş trendini koruyor Piyasaların dalgalı geçtiği bu dönemde, altın yatırımcıları dikkatlerini küresel ekonomik gelişmelere ve merkez bankalarının faiz politikalarına odakladı.

Altının ons fiyatı yüzde 1,4 azalışla günü 2 bin 359 dolardan tamamladı. Ons altın, önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 2bin 367 dolardan alıcı buluyor. Kayseri Kapalıçarşı’da gram altın 2 bin 420 TL’den, çeyrek altın ise 4 bin 180 TL’den alıcısını buluyor.

Ekonomist Hatice Kolçak, altın fiyatlarına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Altın piyasasında yatırımcıların stratejik bir döneme girdiğini belirterek, doğru zamanların kritik önem taşıdığını belirtti. Altının destek seviyelerine yaklaşıldığını söyleyen Kolçak,  bu dönemin yatırımcılar için birikim ve toplama fırsatı sunduğunu belirtti. Kolçak, ‘Birikimlerini altına çevirmek isteyenler için şu an ki dönem fırsatlar sunuyor. Piyasaların mevcut durumunda moralimizi yüksek tutarak devam etmeliyiz. Bu işin yüzde 95'i sabır ve sağlam bir psikolojik duruş gerektirir. Destek seviyelerine oldukça yaklaştık. Şu anda toplama, alım ve biriktirme dönemindeyiz. Altın piyasasındaki bu durumu ancak bu şekilde lehimize çevirebiliriz’ ifadelerinde bulundu.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 9 Temmuz güncel altın fiyatları

Gram altın
Alış: 2,489
Satış: 2,489

Çeyrek altın
Alış: 4,042
Satış: 4,105

Yarım altın
Alış: 8.110
Satış: 8.202

Cumhuriyet altın
Alış: 16.195
Satış: 16.354