Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Altın fiyatları artan jeopolitik gerilimler, küresel enflasyon kaygıları ve büyük merkez bankalarının para politikalarındaki uygulamaların, altın fiyatlarını yukarıya doğru baskıladı. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları yükselişe geçti. Ekonomist İslam Memiş, altın fiyatlarındaki son gelişmeleri değerlendirerek önemli uyarılarda bulundu. ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin ardından, piyasalarda karmaşık bir seyrin izlendiğini belirten Memiş, Fed'in faiz gevşetme sürecini yavaşlatabileceğine yönelik endişelerin arttığını ifade etti.

Memiş; ‘Uzun süredir devam eden yüksek faiz döneminin resesyonla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı endişesi hâlâ varlığını koruyor. Bu süreçte gram altın yatırımcısı, ons altın fiyatlarını dikkatle takip etmeli’ dedi.

Geçtiğimiz hafta gram altının 3 bin 15 liraya kadar gerilediğini hatırlatan İslam Memiş, fiyatların 2 bin 980 ile 3 bin 80 lira aralığında hareket ettiğini söyledi. Altın fiyatlarındaki bu dalgalanmanın geçici olduğuna inandığını belirten Memiş; ‘Düşüşler kalıcı olmayacak. Bu yüzden alım yönünde karar vermek daha akıllıca olabilir’ diyerek yatırımcılara kritik bir tavsiyede bulundu.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 17 Ekim güncel altın fiyatları;

Gram altın 
Alış: 2,948
Satış: 2,948

Çeyrek altın
Alış: 4,990
Satış: 5,045

Yarım altın
Alış: 9.950
Satış: 10.085

Cumhuriyet altın
Alış: 19.905
Satış: 20.103