Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Haftanın üçüncü gününde altın fiyatları kademeli yükselişine devam ediyor. Hem ulusal hem de uluslararası piyasaların dalgalanması, altın fiyatlarını yukarı yönlü hareket ettiren faktörler arasında yer alıyor. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları kademeli yükselişine devam ediyor. Ekonomist İslam Memiş, altın ve gümüş arasındaki oranı ifade eden altın/gümüş rasyosuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, ‘Rasyo’nun İngilizce ‘Ratio’ kelimesinden geldiğini ve ‘oran’ anlamına geldiğini belirtti. Altın/gümüş rasyosunun, iki değerli metal arasındaki değişim oranını gösterdiğini vurgulayan Memiş, bu oranın yatırımcılar için önemli ipuçları sunduğunu ifade etti.

Bu hafta altın/gümüş rasyosu 81 seviyesinde tamamlandı. Memiş’in açıklamasına göre, bu oran 1 kg altın karşılığında 81 kg gümüş alınabileceği veya 81 kg gümüş karşılığında 1 kg altın verilebileceği anlamına geliyor. Rasyonun düşmesi gümüşün değer kazandığını, yükselmesi ise altının değer kazandığını gösteriyor.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 23 Ekim güncel altın fiyatları;

Gram altın 
Alış: 3,027
Satış: 3,027

Çeyrek altın
Alış: 5,109
Satış: 5,162

Yarım altın
Alış: 10.128
Satış: 10.251

Cumhuriyet altın
Alış: 20.254
Satış: 20.429