Kayseri'de altın fiyatları günü nasıl kapattı?

Gün boyunca durağan seyreden altın fiyatları, yatırımcıların hafta içi yaşanan düşüşün ardından piyasayı yakından takip etmelerine neden oldu. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Kayseri'de altın fiyatları günü nasıl kapattı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın piyasasında bugün sabah saatlerinden itibaren fiyatlarda herhangi bir değişiklik gözlemlenmedi. Gün boyunca durağan seyreden altın fiyatları, yatırımcıların hafta içi yaşanan düşüşün ardından piyasayı yakından takip etmelerine neden oldu. 

Çin Merkez Bankası, yükselen fiyatlar nedeniyle rezervleri için altın alımını beşinci ay üst üste erteledi. Eylül ayında da altın alımı yapmayan Çin’in altın rezervleri, geçtiğimiz ayın sonunda 72,8 milyon troy ons olarak sabit kaldı. Bu gelişme, altın piyasalarında dalgalanmalara yol açtı ve geçtiğimiz hafta boyunca sert düşüşler yaşandı.

Geçtiğimiz hafta boyunca yatırımcılar, altındaki sert düşüşlerle karşı karşıya kaldı. Çin gibi büyük bir ekonominin altın alımlarını ertelemesi, altının küresel piyasalardaki cazibesini zayıflatırken, yatırımcılar temkinli bir şekilde piyasalardaki gelişmeleri izlemeye başladı. Ancak, geçtiğimiz cuma gününden itibaren altın fiyatlarında kademeli bir yükseliş gözlemlendi.

Hafta sonu altın piyasalarının kapalı olması nedeniyle herhangi bir fiyat değişikliği gözlemlenmedi. Ancak, piyasaların pazartesi günü yeniden açılmasıyla birlikte, yükselişin devam edeceği tahmin ediliyor.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 13 Ekim güncel altın fiyatları;

Gram altın 
Alış: 2,925
Satış: 2,926

Çeyrek altın
Alış: 4,957
Satış: 5,019

Yarım altın
Alış: 9.884
Satış: 10.033

Cumhuriyet altın
Alış: 19.767
Satış: 19.995