Kayseri'de altın fiyatları günü nasıl kapattı?

Altın fiyatları, hafta sonu piyasaların kapalı olması nedeniyle büyük bir değişiklik göstermedi ve günü yatay seyirde kapattı. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu?

Kayseri'de altın fiyatları günü nasıl kapattı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları, hafta sonu piyasaların kapalı olması nedeniyle büyük bir değişiklik göstermedi ve günü yatay seyirde kapattı. Özellikle uluslararası piyasaların kapalı olduğu hafta sonlarında genellikle düşük oranda işlemler gerçekleşirken, altın fiyatlarında önemli bir hareket yaşanmadı.

Küresel piyasalardaki belirsizlikler, enflasyonist baskılar ve jeopolitik gerilimlerin altın fiyatlarını etkileyen temel faktörler arasında yer alıyor. Yarın yeni haftaya girilmesiyle beraber, altın fiyatlarında yükseliş yaşanması bekleniyor.

Ekonomist İslam Memiş, altın piyasalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, gram altın ve ons altın için önemli seviyeleri işaret etti. Memiş, gram altında 2980-3080 TL aralığını takip ettiklerini belirterek, ons altın için de 2680 dolar seviyesini izlediklerini söyledi.

Memiş, ekim ayında yaşanan düşüşlerin geçici olduğunu vurgulayarak; ‘Ekimdeki düşüşler kalıcı olmayacak. Yeniden rekorlar göreceğiz’ ifadelerini kullandı. Altının güvenli liman olarak yatırımcılar için cazibesini koruduğunu belirten Memiş, jeopolitik gelişmelerin ve küresel ekonomik belirsizliklerin altın fiyatlarını yukarı yönlü etkileyebileceğine dikkat çekti.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 20 Ekim güncel altın fiyatları;

Gram altın 
Alış: 2,997
Satış: 2,998

Çeyrek altın
Alış: 5,061
Satış: 5,120

Yarım altın
Alış: 10.091
Satış: 10.233

Cumhuriyet altın
Alış: 20.181
Satış: 20.394