Kayseri'de altın fiyatları ne kadar oldu? (30 Kasım)

Kasım ayının son gününde, altın fiyatları dalgalı ilerliyor. Faiz kararından sonra yükselişe geçen gram altın, özellikle yerel seçimlerden sonra 2 bin TL üzeri olacağı tahmin ediliyor. Peki, gram altın 2024 yılında ne kadar olacak? 30 Kasım güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de altın fiyatları ne kadar oldu? (30 Kasım)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları kasım ayının son gününde dalgalı ilerliyor. Aybaşından beri kademeli yükselen gram altın bugün düşüşe geçti. Ancak bazı ekonomistler, yerel seçimler sonrası gram altının 2 bin TL seviyesini aşacağını söylüyor.

Analistler, önümüzdeki dönemde de altın fiyatlarının yükseliş trendini sürdürebileceğini öngörüyor.

Dolar endeksinin güçlenmesi ve ABD'de faiz artırımları gibi gelişmelerin altın fiyatları üzerinde baskı oluşturabileceğini belirten analistler, ancak küresel enflasyon endişelerinin devam etmesinin altın fiyatlarına destek vereceğini ifade ediyor.

Altın, hem yatırım hem de tasarruf amaçlı olarak tercih edilen bir emtia olarak biliniyor. Altın fiyatlarının yükselmesi, altın yatırımcılarını sevindiriyor. Ancak, altın fiyatlarının yükseliş trendinin devam edeceğinin garantisi yok. Bu nedenle, altın yatırımı yapmadan önce riskleri göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak, 2024’te gram altının alış fiyatının 2 bin 500 ile 3 bin TL arası olabileceğini söyledi. Ayrıca gelecek yıl altının ons başına 2.070 doları aşabileceğinin de altını çizdi.

İşte 30 Kasım Perşembe Kayseri’de altın fiyatları  

Gram altın
Alış: 1,899
Satış: 1,899

Çeyrek altın
Alış: 3,139
Satış: 3,188

Yarım altın
Alış: 6.299
Satış: 6.378

Cumhuriyet altın
Alış: 12.558
Satış: 12.704