Kayseri'de arama çalışmaları başlıyor - Bu sefer ki bakın ne için?

Kayseri'de Erciyes Dağı'nda jeotermal çalışmaları sürerken Kocasinan ilçesinde de 4 milyon TL'yi aşan proje ile jeotermal su arama ve çıkarma çalışmaları planlanıyor. Peki bu proje Kayseri'de neyi amaçlıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayseri'de arama çalışmaları başlıyor - Bu sefer ki bakın ne için?

Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi Erciyes Dağı'nda jeotermal çalışmaları sürüyor. Kocasinan ilçesinde ise Hacı Ali Altıntaş tarafından jeotermal kaynak arama ve çıkarma faaliyetleri planlanıyor.

Enerji Günlüğü'nde yer alan habere göre, Altıntaşlar Seracılık Sondaj Tarım Ürünleri Soğuk Havacılık Nakliyecilik Ticaret ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi adına bulunan serada ısıtma amaçlı kullanılacak jeotermal arama ve çıkarma çalışmaları planlanıyor.

Sondaj çalışmaları sonucunda elde edilen numuneler analiz edilip üretim yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. Kullanılacak su seranın ısıtma işleminden sonra tekrar yer altına gönderilecek. (Re-enjeksiyon)

Kayseri'de arama çalışmaları başlıyor - Bu seferki bakın ne için?

Ericyes'de jeotermal çalışmaları ne durumda?

Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesii tarafından yürütülen çalışmalarda Erciyes Dağı'nda 385 metre derinlikte 35,9 derece sıcak su bulundu. Çalışmalarda 420 metreye kadar inilip, 5 derecenin üzerinde sıcak suya ulaşılması hedefleniyor.

Jeotermal su ile Erciyes turizminin 12 aya yayılması amaçlanıyor. Ancak jeotermal suya ilişkin henüz yeni bir açıklama yapılmadı.