Kayseri'de artık piyasayı bozamayacaklar!

Ticaret Bakanlığı piyasa bozucu eylemler sebebiyle otomotiv sektörü ve emlak sektöründe iş yapan esnaflara büyük ceza kesildiğini açıkladı. Kayseri'de de bu sektörlerle uğraşan pek çok işletme bulunuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de artık piyasayı bozamayacaklar!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada piyasa bozucu eylemler ile fahiş fiyat artışına yönelik denetimlerde esnaflara büyük para cezaları kesildiği açıklandı. Bu cezaların Kayseri’de de bu sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler için caydırıcı olması bekleniyor.

Ticaret Bakanlığı, piyasa bozucu eylemler ile çeşitli sektörlerde fahiş fiyat artışına yönelik denetimlerinde bugüne kadar toplam 889 milyon lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlık olarak adil ve rekabetçi bir iç piyasa ile istikrarlı bir iç ticaret ortamı tesis etmekle birlikte tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla başta gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri olmak üzere çeşitli sektörlerde yoğun denetim faaliyetleri yürütüldüğü belirtildi.

Bu kapsamda, motorlu kara taşıtları piyasasındaki arz ve talep dengesizlikleri sonucu ikinci el otomobil satışlarında yaşanan fiyat artışlarıyla stokçuluk ve sıfır taşıta erişim sıkıntılarını ortadan kaldırmak amacıyla alınan makroekonomik tedbirlerin yanında ihtiyaç duyulan düzenlemelerin Bakanlık tarafından gecikmeksizin hayata geçirildiği ifade edildi.