Kayseri'de Atatürk'ün fotoğrafını yakan şahıslar hakkında Valilik'ten açıklama geldi!

Önceki gün Kayseri'de bir grup gencin bulunduğu videoda Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının yakıldığı görüldü. Sosyal medyaya düşen bu video büyük tepki çekti. Kayseri Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de Atatürk'ün fotoğrafını yakan şahıslar hakkında Valilik'ten açıklama geldi!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne sayılı saatler kala dün sosyal meydaya bir video düştü. Kayseri'de bir grup gencin ateş başında Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yaktığı bu anları da kaydettiği görüldü. Sosyal meydada hızla yayılan bu video büyük tepkilere neden oldu.

Kayseri Valiliği bu konuya el etti. Videodaki kişilerin tespit edilerek gözaltına alınmış olup, adli ve idari süreç başlatıldığı bildirildi. 
Kayseri Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklama şu ifadelere yer verildi: "Kayseri’de, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yakılması olayına ilişkin sosyal medya platformlarında bir videonun dolaşıma girdiği tespit edilmiştir. 
Bahse konu olaya karışan kişiler tespit edilerek gözaltına alınmış olup, adli ve idari süreç başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

3 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının yakılması olayına ilişkin sosyal medya platformlarında bir videonun dolaşıma girdiğinin tespit edildiği belirtildi.

Olaya karışan kişilerin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şüphelilerle ilgili adli ve idari sürecin başlatıldığı kaydedildi.

Öte yandan, paylaşılan görüntünün Kayseri'nin İncesu ilçesinde kayda alındığı, yakalanan A.K, A.N. ve H.E'nin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.