Kayseri'de ATM'ler değişiyor - Yeni sistem başlıyor!

Kayseri'deki ATM'ler günlük onlarca kişiyi ağırlıyor. Vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı ve kentin farklı bölgelerinde bulunan bankamatiklerde işlemlerini halledebilmek için sıra oluyor. Vatandaşlar ATM'lerde yapılacak değişikliği de merak ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de ATM'ler değişiyor - Yeni sistem başlıyor!

Kayseri'de başta Cumhuriyet Meydanı olmak üzere kentin pek çok yerinde bulunan ATM'ler vatandaşlara hizmet veriyor. Bankamatiklerde ise sistem değişiyor. Para çekme, yatırma limitleri değişiyor.

Son dönemde yüksek enflasyon, ekonomik dalgalanmalar nedeniyle vatandaşlar nakit para kullanımında da zorluk yaşıyor. Bu nedenle kredi kartı harcamalarına yöneliyor. 200 TL'lik banknotlarda alım gücünün azalması derken para dolaşımında sıkıntılar olduğu ifade ediliyor.

Kayseri'de ATM'ler değişiyor - Yeni sistem başlıyor!

Para çekme limiti arttırıldı!

Bu yılın başında birçok banka, günlük para çekme limitini 5 bin TL'den 10 bin TL'ye yükseltti. Ancak bu limitlerin de yetersiz olduğu belirtilirken bankalar limitlerin temmuz ayında günlük para çekme ve yatırma limitlerini arttırma kararı aldığı kaydedildi.

Kamu Ajans'da yer alan habere göre, özel bankalar, günlük para çekme limitini 10 bin TL'den 20 bin TL'ye çıkarak. Bazı bankalar ise 7 bin 500 TL'den 15 bin TL'ye yükseltecek.Bu değişiklikle birlikte vatandaşların nakit ihtiyaçlarını daha kolay karşılamaları amaçlanıyor.

ATM'lerden para yatırma işlemleri için belirlenen 50 bin TL'lik sınırın yeni banknot basılmadığı sürece değiştirilmeyeceği belirtildi. Bankalar 10 bin TL ve altındaki çekim işlemleri için gişe kullanımını sınırlandırırken, para yatırma işlemleri gişelerden yapılmaya devam edilecek.