Kayseri'de bakımsızlıktan dökülüyor!

Kayseri'nin Talas ilçesindeki 189 yıllık kilise bakımsızlıktan dökülüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de bakımsızlıktan dökülüyor!

Kayseri'nin Talas ilçesi tarihi dokusuyla öne çıkıyor. İlçenin bu dokusunun korunabilmesi adına belediye çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Endürlük Mahallesi'nde bulunan Rum kökenli ortodoks kilisesi bakımsızlığıyla dikkat çekiyor.

Kültürel miraslarıyla dikkat çeken Talas ilçesi belediyenin çalışmalarıyla tarihi dokunun korunması amaçlanıyor. İlçede bu yapıların turizme katkı sağlaması amacıyla da Rota Talas programı düzenleniyor.

İlçede bulunan tarihi camiler, sokaklar kentin diğer bölgelerinden ziyaretçileri ağırlarken farklı illerden gelen kişilerin de ziyaret ettiği noktalardan biri oluyor.

Özellikle Abdulhamit döneminde camiye çevrilen Panaya Kilisesi evlenecek çiftlerin düğün fotoğrafı olarak da kullandığı bir bölge oluyor. Yaman Dede adı verilen bu cami ibadete açık olmasıyla müslümanların da ibadet ettği bir alan oluyor.

Kayseri'de bakımsızlıktan dökülüyor!

3 Azizler ilgi bekliyor!

Endürlük mahallesinde 3 Azizler olarak bilinen tarihi Rum kilisesi bakımsızlığı nedeniyle ilgi bekliyor. Yaklaşık 1835 yılında inşa edilen kilisenin bazı bölümleri yıkılmış durumda. Gün geçtikçe freskleri silinen bu kilisenin çan kulesi de yıkıldı.

Vatandaşlar kilisenin sosyal veya kültürel bir mekana dönüştürülmesinin yanı sıra turizme kazandırılmasını talep ediyor.