Kayseri'de Bakın Şimdi de Ne Sıkıntısı Yaşanıyor?

Kayseri'de ekmeğe gelen zammın ardından 200 gram somun ekmek ve pide çeşitleri 7,5 TL'den 9 TL'ye yükselmişti. Daha önce madeni para sıkıntısı yaşanırken şimdide vatandaşlar 5,10 ve 20 TL'lik kâğıt para konusunda sıkıntı yaşıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Bakın Şimdi de Ne Sıkıntısı Yaşanıyor?

Ekmeğe yapılan zammın ardından fırınlarda ve bakkallarda kâğıt para sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Daha önce de ekmek 7,5 TL olduğunda vatandaşlar ve esnaflar 50 kuruş ve 1 liralık madeni para sıkıntısı yaşamıştı. 

Şimdide Kâğıt Para Sıkıntısı Yaşanıyor!

Ekmek zammının ardından sabah ve akşam saatlerinde vatandaşlar fırın ve bakkallarda 5,10,20 TL’lik kâğıt para sıkıntısı yaşıyor. Sebebi ise ekmek zammının ardından düşük değerli kâğıt paraların kullanımının azalması. Fakat aynı zamanda para üzeri olarak düşük değerli kâğıt paralara ihtiyaç duyulması sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bir örnek üzerinden ifade edersek 3 ekmek alan birisi 27 TL tutarında ödeme yapması gerekiyor fakat vatandaşlar bu ödemeyi yapmak için 50 TL veya daha üzeri değerli kâğıt paraları kullanıyor. 

Esnafta Dertli…

Son günlerde yaşanan kâğıt para sıkıntısı ile ilgili bakkal işletmeciliği ile uğraşan bir vatandaş şu şekilde konuştu: ‘Daha önceden madeni para sıkıntısı yaşanıyordu ancak o mesele çözüldü şu an piyasada yeteri kadar madeni para var fakat bu seferde özellikle 10 TL ve 20 TL’lik kâğıt paralarda sıkıntı yaşıyoruz. Müşterilerimize para üzeri olarak verdiğimiz paraların bir şekilde piyasada tekrar dolaşması lazım ama pek geri dönüşü olmuyor. ’dedi. 
Bir vatandaş yaşanan kâğıt para sıkıntısı ile ilgili olarak şunları söyledi: ‘Ben her gün en az 4 ekmek alıyorum 32 lira vermem gerekiyor fakat her zamanda bozuk bulamadığım için mecburen 200 TL veya 100 TL ile geliyorum. Bu durum esnafları da zorluyor fark ediyorum bazen abla sen 2 dakika dur diyorlar ve bozuk ayarlamaya çalışıyorlar.’ dedi.