Kayseri'de Bayram hareketliliği

Ramazan Bayramı'nda son günlere girildi. Kayseri'de de çarşı ve sokaklar hareketlenmeye başladı. Bayram alışverişini son günlere bırakan aileler, çocuklar için ayakkabı ve giyim alışverişi yaparken, diğer taraftan da misafirlere ikram için çikolata, şeker ve kolonya alıyor...

Kayseri'de Bayram hareketliliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem bayram alışverişi hem de yaz sezonu için kıyafet almak isteyen vatandaşlar, öğrencilerin ara tatilde olmasını da fırsat bilerek Kayseri’de çarşılara akın etti. Vatandaşlar, oruç ibadetini yerine getirdikleri şu günlerde zorlanmadan sokakları doldurdu. Esnaf, bayram nedeni ile yaşanan yoğunluktan memnun kalırken, bu yoğunluğun Arife günü daha da artacağı bekleniyor. Kayseri’de yoğunluğun yaşandığı yerlerden birisi de kapalı çarşı oldu. Kapalı çarşı esnafı, bayram ikramiyeleri alan vatandaşların çarşıya çıktığını ve bu nedenle yoğunluk oluştuğunu belirttiler.

Kayseri'de Bayram hareketliliği
Esnaf, geçen seneye göre artan fiyatlardan dolayı alım gücü düşse de, bayram öncesi yine de önemli ölçüde bir hareketlilik olduğunu söyledi. Diğer ramazanlara göre yine de yoğunluğun az olduğunu dile getirdiler. Kıyafet alışverişinde de genelde çocuklara öncelik tanınıyor, bayram ikramlıklarında da şekerden ziyade çikolata daha çok tercih ediliyor.