Kayseri'de bekleniyordu - Müjdeli haber geldi!

Kayseri'de vatandaşlar o bölge için talepte bulunuyordu. Müjdeli haber geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de bekleniyordu - Müjdeli haber geldi!

Kayseri'de pek çok alanda ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Ancak Kayseri Anadolu Haber whatsapp ihbar hattımıza gelen bir mesaja göre vatandaşlar Yamula Barajı bölgesinin daha çok ağaçlandırılması talebinde bulundu. Vali Gökmen Çiçek ise geçen yıl bölgeye dikilen 3 milyon fidanın tuttuğunu ve bu yıl bir milyon daha fidanın toprakla buluşacağını söyledi.

Kayseri'de yarı kurak iklim özelliğiyle ağaçlandırma çalışmaları ayrıca önem arz ediyor. Bu nedenle kentin çeşitli bölgelerinde ağaçlandırma etkinlikleri düzenleniyor. Ancak Yamula Barajı bölgesindeki Obruk Mahallesi sakinleri bu bölgeye de fazla ağaç dikilmesi talebinde bulunuyor. 

Hatıra ormanları yapılabileceği talebinde bulunan vatandaş ''Tüm belediyelerimiz güzel takdire şayan. Hizmetlerini il dışına çıkınca anlıyor ve övgüyle anlatıyor gururlanıyoruz. Yalnız ben bir Obruk Mahallesinden bir vatandaş olarak dedelerimizin çok büyük zorluklarla meydana getirdikleri bağlar, bahçeler ve meyve ağaçlarının baraj suyu altında kalmasına çok üzüldük çok ama... Barajın verdiği güzelliğe de çok sevindik fakat oraların böyle su birikintisi, etrafının kıraç, toz toprak, gölgesinde oturacak bir tek ağacın olmaması bizi çok üzdü. Yapıldığından beri yılda 100 ağaç dikilseydi şimdiye kadar orada orman olurdu organizelerde o kadar çok fabrika, firma var ki teşvik edilip hatıra ormanları yapılabilir.'' ifadelerini kullandı.

Kayseri'de bekleniyordu - Müjdeli haber geldi!

1 Milyon fidan toprakla buluşacak!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, geçtğimiz yılı Yamula Barajı bölgesine dikilen 3 milyon fidanın başarılı bir şekilde tuttuğunu ve bu yıl da bölgeye Orman Bölge Müdürlüğünce 1 milyon daha fidan dikileceğini duyurdu.

Çiçek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetii: '' 1 yıl önce Kayserili vatandaşlarımıza bir söz vermiştik Yamula Barajı ve etrafının ağaçlandırılıp Kayseri’nin mavi denizi Yamula’yı yeşille buluşturacağız demiştik.

Bugün ortaya konan emeklerin karşılığını vermeye başladığını ve ilk etapta dikimi yapılan 3 milyon adet fidanın tutmuş olduğunu görmekten son derece mutlu oldum.Gelecek nesillerimiz için bölgenin ağaçlandırılmasına devam edeceğiz…''