Kayseri'de beleşe kayma devri bitti!

Soğuk kış günlerinin yaklaşması en çok kayakseverleri sevindirirken Talas'ın Erciyes'i olarak bilinen Beleştepe ise bu yıl hizmet veremeyecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de beleşe kayma devri bitti!

Soğuk kış günlerinin yaklaşması en çok kayakseverleri sevindirirken Talas’ın Erciyes’i olarak bilinen Beleştepe ise bu yıl hizmet veremeyecek.
Kayseri'de beleşe kayma devri bitti!
Soğuk kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte kış tatili yapmak isteyen kayakseverler Erciyes Dağı için araştırma yapmaya başladı. Erciyes Dağı’na mesafe ve ekonomik sebeplerle gidemeyen vatandaşlar her sene Talas’ta bulunan bulunan ve halk arasında ‘Beleştepe’ olarak bilinen alanda kayak yaparak eğlenceli anlar geçiriyorlardı. Özellikle çocukların tercih ettiği Beleştepe’de vatandaşlar evlerinden aldıkları poşet, leğen ve tepsi üzerinde kayarak eğlenceli vakit geçiriyordu. 
Kayseri'de beleşe kayma devri bitti!
Üniversitenin çıkışında bulunması sebebiyle öğrencilerin yoğun olduğu bölgede bulunan Beleştepe kısa zamanda popüler olmuştu. 
Mevlana Restoran’ın alt tarafında bulunan ve geçen senelerde akşamları ateş yakılıp halay çekerek eğlenceli zamanlara ev sahipliği yapan Beleştepe’nin hizmet veremeyecek olması özellikle çocukları üzdü. Beleştepe’nin bu yıl hizmet verememe sebebinin ise bölgede başlayan inşaat çalışmasından kaynaklı ‘güvenlik’ amaçlı olduğu kaydedildi.