Kayseri'de bir gecede dev zam!

Kayseri'de o ürüne bir gecede dev zam geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de bir gecede dev zam!

Kayseri’de yumurta fiyatlarına gelen zam, tüketicilerin bütçesini zorlayacak. Yeni fiyatlar rafların raflara nasıl yansıyacağı merak ediliyor. İşte detaylar…

Kayseri'de bir gecede dev zam!

Kayseri’de yumurta fiyatlarına büyük zam geldi. Daha önceden toptan alımda 60-70 TL’ye alınan yumurtanın kolisi yeni zamla birlikte 90 TL’ye çıktı.

Yumurta fiyatlarındaki artışın arkasında tedarik zincirindeki sorunlar yatıyor. Üretim maliyetlerinin yükselmesi, çiftçilerin maliyetlerini karşılayabilmesi için fiyat artışına gitmesini zorunlu kıldı.

Yumurta üretiminde kullanılan yem ve enerji maliyetlerindeki artış da fiyatlara doğrudan yansıdı. Yem fiyatlarının artması, üreticilerin zor durumda kalmasına neden oldu. Yumurta fiyatlarının 20 TL birden değişecek olması, tüketicilerin bütçelerini zorlayacak. Özellikle düşük gelirli aileler, bu artıştan en çok etkilenecek kesim olacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan bir market sahibi, 'Bisküvi reyonuna sık sık zam geliyor. İki hafta önce aldığınız bir içecekle şimdi aldığınız aynı değil ancak bugün yumurtaya gelen zam bizi de çok şaşırttı. Toptanda 70 TL'ye aldığımız yumurta şimdi 20 TL birden artarak 90 TL oldu. Müşteri zammı biz yapıyoruz sanıyor ama biz de zamlı alıyoruz' dedi.

Kayserililerin dev zamma tepkisi ise yumurta zammının raflara yansımasıyla belli olacak.