Kayseri'de Bir İlk! – Sucuğu Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz

Kayseri'ye özgü bir lezzet olan sucuğun başka illerde sucuk döner olarak satışa sunulmasının ardından Kayseri'de sucuk döner yapmaya başlayan Enes İlhan, bu yeniliğin şehre getirilmesinin uzun ve zorlu bir süreç olduğunu açıkladı. İlhan, sucuk dönerin Kayseri'deki serüvenini ve karşılaştığı zorlukları detaylı bir şekilde paylaştı.

Kayseri'de Bir İlk! – Sucuğu Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’ye özgü bir lezzet olan sucuk, farklı illerde sucuk döner olarak satışa sunulmasıyla dikkatleri çekti. Kayseri’de sucuk döner yapmaya başlayan Enes İlhan, sucuk dönerin Afyon getirttiğini aktararak dikkatleri üzerine çekti.

Kayseri'de Bir İlk! – Sucuğu Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz

Kayseri, sucuğun memleketi olarak bilinirken, bu lezzetin sucuk döner olarak başka illerde sunulması, Kayserililer arasında tartışmalara yol açmıştı. Özellikle Afyonkarahisar’da oldukça meşhur olan sucuk dönerin Kayseri’de yapılmaması tepki çekmişti. 

Afyon'dan Kayseri'ye geliyor

Kayseri’de ilk olarak sucuk döner yapmaya başlayan Enes İlhan; ‘İlk başta sadece Alman döneri yapmayı düşünüyordum’ dedi. İlhan, tezgâhında fazladan yer olduğunu fark edince sucuk döner yapmaya karar verdi. Ancak Kayseri’de daha önce denediği sucuk dönerlerin tatlarının beklentilerini karşılamadığını belirtti. Afyonkarahisar’da sucuk döner yapıldığını ve denemek için Afyon’a gittiğini söyleyen İlhan; ‘Afyon sucuğunu duydum ve Afyon’da da yapan kişiler varmış. Ben direkt oraya gidip tattım. Tadını çok beğendim fazla fazla yememe rağmen hiç rahatsız etmedi. Afyon’da bir tane tedarikçi buldum. Tedarikçiden hemen Kayseri’ye yolladık ve buradan satışa başladık’ ifadelerini kullandı.

'Maliyeti oldukça yüksek'

Afyon’dan Kayseri’ye sucuk getirmenin zorluklarını da paylaşan İlhan, sucukların özel bir tabaka içinde şoklanarak gönderildiğini ve bu sürecin bir gün sürdüğünü ifade etti. Maliyetlerin oldukça yüksek olduğunu belirten İlhan, sucuk kilosunun bin yüz liraya mal olduğunu ve ekmeğin arasına koyduğu sucukların maliyetinin satış fiyatının üzerine çıkması nedeniyle zarar ettiğini söyledi. Fakat bu işin Kayseri’de farklı bir lezzet sunduğunu ve kâr amacı gütmediğini ayrıca ekledi.

Bazı müşteriler tepki gösteriyor

Talas İlçesine Bağlı Bahçelievler Mahallesinde faaliyet gösteren İlhan, açıldığı günden bu yana yoğun ilgiyle karşılandıklarını ancak sucuğun Kayseri yerine Afyon’dan getirilmesine farklı tepkiler aldıklarını dile getirerek şöyle dedi; ‘Afyon sucuğu olduğunu müşterilerimize söylüyoruz. On müşteriden sadece bir veya iki tanesi, ‘Kayseri’de sucuk varken neden Afyon’dan getiriliyor’ diyerek tepki gösteriyor. Sonra sucuğu tadında onlarda bana hak vermeye başlıyor.’

Kayseri'de Bir İlk! – Sucuğu Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz

Enes İlhan, Kayseri’deki bu yeniliğin uzun vadede büyütülmesini hedefliyor. ‘Şu anda dükkân kendini döndürüyor. Ancak, bu işi daha da büyütmeyi planlıyorum’ diyen İlhan, Kayseri’nin yanı sıra diğer şehirlerde de sucuk döner satışını yaygınlaştırmak istediğini söyledi.