Kayseri'de Bir Zaman Tüneli: Tarihi Su Sarnıcı!

Kayseri'nin Talas ilçesinde, Osmanlı Sokağı'nda yer alan ve 'Talas Su Medeniyetleri Galerisi' olarak bilinen tarihi su sarnıcı, ziyaretçilerini adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Detaylar haberimizde...

Kayseri'de Bir Zaman Tüneli: Tarihi Su Sarnıcı!

Kayseri'nin Talas ilçesinde, Osmanlı Sokağı'nda yer alan ve 'Talas Su Medeniyetleri Galerisi' olarak bilinen tarihi su sarnıcı, ziyaretçilerini adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Kaya içine oyulmuş bu sarnıçta sergilenen eski ibrikler, güğümler, mataralar ve sürahiler gibi kaplar, geçmişin izlerini günümüze taşıyor.

Kayseri'de Bir Zaman Tüneli: Tarihi Su Sarnıcı!

Talas Belediyesi tarafından restore edilerek açılan bu su sarnıcı, binlerce yıllık bir geleneği yansıtıyor. Sarnıç, 900 metreküplük su kapasitesine sahip olup, 1850'li yıllarda ilk kez tadilat görmüş. O yıllardan bugüne kadar su deposu olarak kullanılan sarnıç, Ali Dağı ve Erciyes'ten gelen 37 kilometrelik bir su arkıyla bütünlük teşkil ediyor. Ancak, evlere su şebekesi döşenmeye başlandığında atıl durumda kalan bu alan, belediyenin tapulu gayrimenkulü olmasına rağmen uzun süre keşfedilmemiş.

Kayseri'de Bir Zaman Tüneli: Tarihi Su Sarnıcı!

Galeride, maşrapadan güğüme, mataradan ibriğe kadar birçok eski eşya sergileniyor. Ziyaretçiler, anne ve babalarının kullandığı bu eşyaları görünce nostaljik bir yolculuğa çıkıyor. Toplamda 1000 metrekarelik bir alana sahip olan galeri, yeni nesillere geçmişle bağ kurmaları için önemli bir mekan sunuyor.

 Bu sıcak havalarda "Oh be dünya varmış, buz gibi bir mekan" diyeceğiniz sarnıcı ziyaret edebilirsiniz.

Talas Su Medeniyetleri Galerisi'ne giriş ücreti, öğrenciler için 10 TL, yetişkinler için ise 15 TL olarak belirlenmiş. Mekanın büyük olmamasına rağmen, sunduğu tarihi ve kültürel zenginlikler nedeniyle ziyaret edilmeye değer. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek ve tarihi bir yolculuğa çıkmak isteyenlere tavsiye ediliyor.