Kayseri'de bitti sıra o ilde!

Kayseri'de yaşanan Suriye olaylarında pek çok asılsız iddia yer almış ve bu iddialar kentin tansiyonunun yükselmesinde rol oynamıştı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bu iddialara açıklık getitirken Mersin'de yaşanan olay da kısa sürede gündem oldu. DMM ne dedi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de bitti sıra o ilde!

Kayseri'de meydana gelen Suriye olaylarında pek çok asılsız iddia yer almış İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) de bu iddiaları kanıtlar ile yalanlamıştı. Şimdi ise Mersin'de yaşanan olay sosyal medyada bir iddia üzerinden gündem olurken DMM olaya açıkllık getirdi.

Kayseri'deki Suriye olaylarında kentte yoğun şekilde hareketlilik yaşanırken kısa sürede kontrol altına alındı. Bu kısa sürede çıkan asılsız iddialar vatandaşları olumsuz yönde etkiledi.

Kayseri'de bitti sıra o ilde!

Türk polisinin Suiyeli sığınmacılara saldırdı iddiası da gündem olurken İletişim Başkanlığı DMM de açıklama yaptı. Açıklamada, ''Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, ''Kayseri'deki olaylardan sonra Türk polisi Suriyeli sığınmacılara saldırdı' iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntülerin, 31 Mart 2024'te Mahalli İdareler seçiminin ardından yaşanan bir olay sırasında kaydedildiği ve Suriyeli sığınmacılarla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Bahse konu olayda, Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar Mahallesi'ndeki muhtarların mazbata teslimi nedeniyle kavga ettiği ve polisin kavgayı ayırmak için müdahale ettiği belirlenmiştir.'' denildi.

Sıra Mersin'e geldi!

Kayseride yaşanan sığınmacı olayları ülke gündeminde yerini koruyor. Türk vatandaşlarının Suriyeli mültecilere karşı tepkisinin oldukça net olduğu aşikar. Bu noktada yetkilierin müdahalede bulunması gerektiğini düşünen vatandaşların yanı sıra konu üzerinden çeşitli provakatif eylemler de gerçekleştiriliebiliyor. 

Mersin'de yaşanan olayda ise plajda Afgan ve Suriyeli sığınmacıların Türk vatandaşlarına saldırması üzerine görüntüler paylaşıldı. Bu görüntüler sosyal medyada kısa sürede etkileşim alırken paylaşımlara yorum yağdı.

Kayseri'de bitti sıra o ilde!

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de konunun gündeme gelmesinin ardından iddiaları yalanladı. Mekanın işletmecisi ve çalışanları ile Alman vatandaşı 3 turist arasında kavga çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, ''Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Viranşehir sahilinde Afgan sığınmacılar Türk vatandaşlarına saldırdı.' iddiası doğru değildir.

27 Temmuz 2024 tarihinde Mersin’in Mezitli İlçesi Soli sahilinde bir mekanın işletmecisi ve çalışanları ile Alman vatandaşı 3 turist arasında kavga çıkmıştır. İhbar üzerine polis ekipleri olay yerine intikal etmiş ve kavgaya müdahale edilmiştir.

Kavganın tarafları gerekli işlemler için Tece Şehit Fırat Palamut Polis Merkezine götürülerek gerekli tahkikat başlatılmıştır.

Kamuoyunu provoke etmeye yönelik paylaşımlara itibar etmeyiniz.''