Kayseri'de Boykot - Marketlerde Bulunmuyor!

Kayseri'de Cola Turka'nın özellikle büyük boy ürünlerinin market raflarında bulunmaması dikkat çekiyor. Ülke genelinde başlatılan boykot kampanyalarına yoğun destek veren şehirde, 2.5 litrelik Cola Turka'ların tamamen tükenmiş olması, Kayserilileri hem üzüyor hem de sevindiriyor.

Kayseri'de Boykot - Marketlerde Bulunmuyor!

Kayseri, son dönemde boykot kampanyalarına verdiği destekle öne çıkıyor. Ancak bu destek, belirli ürünlere olan talebi artırırken, marketlerde ve bakkallarda ciddi bir stok sıkıntısını da beraberinde getirdi. Özellikle Cola Turka, Kayseri’deki raflarda neredeyse hiç bulunmuyor.

Kayserililer Cola Turka gibi ürünlere ulaşmakta zorluk çekiyor

Marketlerde Cola Turka'nın küçük boylarını bulmak bile oldukça zor hale gelirken, 2.5 litrelik büyük boy ürünlerin tamamen tükendiği gözlemleniyor. Bu durum, bazı markaların raflardan hızla kaybolmasına neden olurken, Kayserililer Cola Turka gibi ürünlere ulaşmakta zorluk çekiyor.

Kayseri'de Boykot - Marketlerde Bulunmuyor!

Cola Turka, 2015 yılında Japon firması DyDo Drinco'ya satılmıştı

Market yetkilileri, Cola Turka'ya olan talebin son dönemde ciddi oranda arttığını ve bu nedenle stokların hızla tükendiğini belirtiyor. Tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar da ürünlerin market raflarına ulaşmasını geciktiriyor. 2003 yılında Yıldız Holding tarafından üretimine başlanan Cola Turka, 2015 yılında Japon firması DyDo Drinco'ya satıldı. Ancak ürünün menşei Türkiye'de devam ediyor.

Yerli Cola tükemi hızla yayılıyor

Kayseri'deki marketlerde Cola Turka'nın neredeyse hiç bulunmaması, boykot kampanyalarının etkisini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu durum, markaların stok yönetimi ve tedarik süreçlerinde karşılaştığı zorlukları da gündeme getiriyor. Diğer yandan Kayserili firmanın Meysu Cola ve diğer yerli market ürünleri de vatandaş tarafından tüketiliyor.