Kayseri'de Bu Hafta Parayı Onlar Kıracak!

Kayseri'de okulların açılmasına sayılı günler kala, veliler okul kıyafeti satışı yapan mağazalarda uzun kuyruklar oluşturdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'de Bu Hafta Parayı Onlar Kıracak!

Kayseri’de 2024-2025 eğitim öğretim yılı okul öncesi, veliler ve öğrenciler okul alışverişi telaşıyla mağazaların yolunu tuttu. Özellikle okul kıyafeti satan mağazaların önünde uzun kuyruklar oluşturan veliler, çocuklarına uygun kıyafet bulmak için hafta sonu mağazalara akın ederken, bazı mağazalarda ise kıyafet stoklarının tükenmeye başladığı görüldü.

Kayseri'de Bu Hafta Parayı Onlar Kıracak!
Okul kıyafetleri dışında defter, kalem, çanta gibi kırtasiye ürünlerinde de benzer bir yoğunluk yaşandığına dikkat çeken yetkililer, velilerin alışverişlerini son günlere bırakmamasını önerdi.

Kayseri'de Bu Hafta Parayı Onlar Kıracak!

Fiyatlar geçen seneye göre daha pahalı 

Vatandaşlar da okul eşyaları fiyatlarının geçen yıla göre önemli ölçüde arttığını dile getirirken, bazı aileler artan maliyetler nedeniyle zorluk yaşadıklarını ifade etti. 

Okul alışverişine bütçe ayırmanın bu yıl, her zamankinden daha zor olduğuna dikkat çeken veliler, yine de çocuklarının eğitim hayatına sorunsuz başlaması için gerekli malzemeleri almaktan geri kalmadıklarını ifade ettiler.