Kayseri'de Bu Kış Donarak Ölmediler, Herkesin Başına Bela Oldu!
Kayseri'de geçmiş yıllarda soğuk ve yoğun kar yağışıyla geçiyordu ve bu yüzden bazı hayvan türleri büyük ölçüde kontrol altında tutuluyordu. Ancak bu kış, kar yağışının az olması ve soğukların yetersiz kalması nedeniyle, donarak ölmeyen zararlı hayvanlar Kayserililerin başına bela oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Kayseri'de geçmiş yıllarda yaşanan sert kışlar ve yoğun kar yağışı, bazı hayvan türlerini doğal yollarla kontrol altında tutuyordu. Ancak bu yıl, kar yağışının az olması ve soğukların yetersiz kalması, zararlı hayvanların donarak ölmesini engelledi ve kontrolsüzce çoğaldı. Dolayısıyla tarla fareleleri Kayserili çiftçilerin başına bela oldu.
Sıcak Kış, Fare Sorunu Yarattı
Geçmişte sert kışlar ve yoğun kar yağışlarıyla bilinen Kayseri’de, bu yıl yaşanan hava şartlarındaki değişiklikler çiftçilerin başını ağrıtıyor. Kar yağışının etkisiyle bu hayvanların yer altındaki yuvalarına su sızıyor ve soğuk havanın etkisiyle su donarak farelerin ölmesine yol açıyordu. Ancak bu kış, yeterli kar yağmaması ve hava sıcaklıklarının daha yumuşak geçmesi, tarla farelerinin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasına neden oldu.
Develi'de Tarla Fareleri Çoğaldı
Kayseri’nin özellikle Develi İlçesi’nde yaşayan çiftçiler, bu durumdan şikayet ediyor. Kışın yeterince soğuk olmaması nedeniyle donarak ölmeyen tarla fareleri, yaz aylarında çoğalarak tarlalarda büyük zarara yol açtı. Çiftçilerin tarım ürünlerine ciddi hasar veren bu fareler, mahsullerini yiyerek çiftçileri zarara uğratıyor.
Fareyle Mücadele Ederken Yeni Bir Sorun Ortaya Çıktı
Develi’deki birçok çiftçi, tarla fareleriyle baş edebilmek için çeşitli yöntemler denemeye başladı. Bazı çiftçiler, farelerle mücadelede doğal yollara başvurarak evlerinin önüne kedi beslemeye başladı. Ancak yoldan geçen araçların aşırı hız yapması nedeniyle birçok kediye çarpıp ölmelerine sebep oluyor.