Kayseri'de bu meyve kesilince yıldız şeklini alıyor

Kayseri'de, ünlü bir zincir markette satışa sunulan, kesildiğinde yıldız şeklini alan egzotik bir meyve, görenlerin ilgisini çekiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de bu meyve kesilince yıldız şeklini alıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de, ünlü bir zincir markette satışa sunulan, kesildiğinde yıldız şeklini alan egzotik bir meyve, görenlerin ilgisini çekiyor. Anavatanı Endonezya, Filipinler ve Malezya olan bu meyve, Türkiye'de sınırlı bölgelerde yetişiyor ve özellikle Antalya’da üretiliyor.

Antalya’da yetişiyor

Kayseri’deki bir zincir markette, anavatanı Endonezya, Filipinler ve Malezya olarak bilinen egzotik bir meyve olan Yıldız Meyvesi (Karambola) satışa sunuldu. Ülkemizde Antalya'da yetiştirilen bu meyve, sulu ve hafif mayhoş tadıyla dikkat çekiyor.

Kayseri’de tanesi 100 TL

Meyvenin enine kesildiğinde yıldız şeklini almasından dolayı dikkat çekiyor. Yıldız Meyvesi, C vitamini, lif ve antioksidanlar açısından zengin bir besin kaynağı olduğu biliniyor. Tekli kutularda satışa sunulan meyvenin tanesi ortalama 100 TL’ye satılıyor.

Kabuğu süs olarak kullanılıyor

Yıldız Meyvesi, kesilerek içindeki parlak eti doğrudan tüketilebiliyor. Ayrıca, meyve salatalarına, dondurmalara veya tatlıların yanına konularak tüketiliyor. Bazıları da bu meyveyi suyunu sıkarak meyve suyu elde ediyor. İç kısmı çıkarıldıktan sonra kabukları, meyve tabakları süslemek için dekoratif bir unsur olarak kullanılıyor.