Kayseri'de Bu Ürüne Gizli Zam: Fiyatlar Sessizce Artıyor

Son dönemde birçok ürüne yapılan zamlar gündemde geniş yer bulurken, bazı ürünlerin ithal olması nedeniyle, sessizce ve devamlı olarak zam geliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Bu Ürüne Gizli Zam: Fiyatlar Sessizce Artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde birçok ürüne yapılan zamlar gündemde geniş yer bulurken, ithal kedi mamalarına gelen sürekli zamlar, çoğu kişinin farkında olmadığı ama evcil hayvan sahiplerini zor durumda bırakan bir konu olarak öne çıktı. 

Yüzde 30 zam geldi

Fiyatlardaki bu artış, özellikle ithal ürünlerde belirgin şekilde hissediliyor ve kedi sahiplerinin bütçelerini zorluyor. Kedi sahiplerinin gözdesi olan ithal yaş ve kuru kedi mamalarının fiyatları sürekli artıyor. Market raflarında 85 gramlık yaş kedi mamalarının fiyatı kısa bir süre önce 20 TL iken, şimdi 26 TL'ye yükseldi.

Kayseri'de Bu Ürüne Gizli Zam: Fiyatlar Sessizce Artıyor

Döviz kurundan doğrudan etkileniyor

Kuru mamalarda da benzer bir artış olduğu görüldü. Market görevlileri, bu durumun ithal ürünlerin döviz kurlarına bağlı olmasından kaynaklandığını belirtiyor. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve ekonomik belirsizlikler, ithal kedi mamalarının fiyatlarının sürekli artmasına neden oluyor.

Ayrıca fiyat artışlarının yanı sıra, bazı tüketiciler 85 gram olarak satılan yaş kedi mamalarının bazılarında belirtilen gramajdan daha az mama bulunduğunu iddia ediyor.