Kayseri'de bu yıl istenen olmadı! 25 TL – 50 TL arasında!

Kayseri'de yüksek enflasyon sebebiyle kurban fiyatlarındaki artış, yurt dışına yapılan bağışların artması ve vatandaşın alım gücünün düşmesi sebebiyle bayram öncesi bıçak bileyicilerde de istenilen olmadı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de bu yıl istenen olmadı! 25 TL – 50 TL arasında!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gözler bıçakçılara çevrildi. Ancak bıçak bileyicileri bu yıl istediğini alamıyor. Geçtiğimiz yıllara göre iş yoğunluğunun azaldığı bıçakçılar neredeyse yarı yarıya etkilendiğini söylüyor.

Yüksek enflasyon, artan döviz kurları, maliyetler derken kurbanlıklar da gelen zamlardan nasibini aldı. Bu yıl Kayseri’de büyükbaş hisseleri 25 bin TL ile 30 bin TL arasında, küçükbaş hisselerin ise 10 bin TL ile 20 bin TL arasında alıcısını bekliyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kayseri’de kurban fiyatlarındaki yükseklik yurt dışına olan bağışların artması ve vatandaşın alım gücünün yeterince olmaması yaklaşan bayram öncesi bıçak bileyicilerinin iş yoğunluğunu azalttı.

Kurban Bayramına sayılı günler kala bıçak bileyicileri ve satıcılarında hareketlilik başlarken, kimi vatandaş kurbana acı çektirmemek için yeni bıçak almayı tercih ediyor, kimisi de bıçaklarını biletmeyi tercih ediyor. Ancak Kayseri’de hazırlıklarını tamamlayan bıçakçıların işleri bu yıl istedikleri gibi gitmiyor.

Geçen yıla oranla Kayseri’de bu yıl kurban fiyatlarının yüksek olması ve bağış oranlarının artması bıçakçı esnafının iş yoğunluğunu da etkiledi. Geçtiğimiz yıla oranlar iş yoğunluğunun neredeyse yarı yarıya düştüğünü belirten bıçakçılar, hem bıçak satışı hem de bileyleme işinde düşüş yaşandığını ifade ediyor. Bıçakçılar bileyleme konusunda işin ehline gidilmesini öneriyor.

Kayseri’de bıçak bileyleme ücretleri,

Bıçak 25 TL – 40 TL arası
Satır 50 TL – 90 TL arası
Balta 75 TL – 120 TL arası