Kayseri'deki zincir marketlerde kasa-etiket farkı tepki topluyor!

Kayseri'de özellikle zincir marketlerde etiket ve kasa arasındaki fiyat farkı tüketicilerin tepkisini çekiyor. Peki bunun sebebi ne? Cezası var mı? Detayar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'deki zincir marketlerde kasa-etiket farkı tepki topluyor!

Kayseri'de bazı yerel veya zincir marketlerde etiket ile kasa arasındaki fiyat farkı dikkat çekmeye devam ediyor. Vatandaşlar alışveriş yaptıktan sonra fişi kontrol ettiğinde fazla ödeme yaptığnı farkediyor. Böyle durumlarda kasiyer ile müşteri arasında tartışma yaşanıyor.

Son dönemde gıda ürünlerinde fiyat değişiklikleri yaşanıyor. Market görevlileri ise bu değişiklikleri kasa ile uyumlu hale getirmeyi ihmal ediliyor. Tüketiciler de etiket fiyatına göre alışveriş yaparken kasaya geldiğinde mağduriyet yaşıyor. Bu durum Kayseri'de de son zamanlarda artmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde kentte bulunan bir zincir markette 159 TL'ye etiket fiyatı bulunan deterjanı alan bir vatandaş kasada ödeme yaptıktan sonra ürünün fiyatının 249 TL olduğunu farketti. Hemen arkasından bir vatandaş da aldığı bir ürünün 17 TL olduğunu ama kasada fazla fiyat geçildiğini belirterek mağduriyetini dile getirdi.

Kayseri'deki zincir marketlerde kasa-etiket farkı tepki topluyor!

Kanunlar tüketiciden yana!

Böyle durumlarda haklarını bilmeyen müşteriler ya ürünü iade ediyor yada fiyat farkına göre ödeme yapıyor. Ancak kanunlar da tüketiciden yana işliyor. Kasa ve etiket arasındaki fiyat farkı göz önünde bulundurularak tüketici lehine olan fiyat uygulanıyor.