Kayseri'de Bunu Yapanlara Ağır Ceza - 5 Yıl Boyunca Yasak!

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik değişikliği ile birlikte ehliyet sınavlarında başkasının yerine sınava girenlere veya kendi yerine başkasını sınava sokanlara verilen ceza süresi artırıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayseri'de Bunu Yapanlara Ağır Ceza - 5 Yıl Boyunca Yasak!

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik değişikliği ile birlikte ehliyet sınavlarında başkasının yerine sınava girenlere veya kendi yerine başkasını sınava sokanlara verilen ceza süresi artırıldı. Bu düzenleme, Kayseri'de de uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre, sınavlarda sahtekarlık yapanlar artık 2 yıl yerine 5 yıl süreyle sınavlara katılamayacak.

Kayseri'de Ehliyet Sınavlarında Yeni Düzenlemeler

Kayseri'de direksiyon eğitimi dersi sınavları, il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirlediği ve onay aldığı iki farklı rotada yapılacak. Engelli kursiyerler ise, standartlara ve engel durumuna uygun bir araçla eğitim alarak sınavlara girebilecekler.

Kurum açma işlemlerinde resmi kurum ve kuruluşlardan alınması gereken belgelerin gecikmesi durumunda, bir ay ek süre tanınacak. İnceleme raporunda belirtilen eksikliklerin giderilmesi için ise 20 gün ek süre verilecek.

Kayseri'de Bunu Yapanlara Ağır Ceza - 5 Yıl Boyunca Yasak!

Yeni Tip Kimlik Zorunluluğu ve Diğer Yenilikler

Kayseri'deki kurs kayıtlarında, yeni tip Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ibrazı zorunlu hale getirildi. Sahteciliği önlemek amacıyla kayıt esnasında kursiyerin fotoğrafı çekilerek sisteme yüklenecek ve bilgilerin doğruluğu teyit edilecek.

Direksiyon eğitiminde ilk dört sınavda başarısız olan kursiyerler, isterlerse ikinci dört sınav hakkını başka bir kursta kullanabilecekler. Teorik sınavlarda başarılı olan ve kendi isteğiyle kaydını sildirenler ile direksiyon sınavlarında başarısız olanlar, üç yıl içinde yeniden kursa kayıt yaptırdıklarında teorik eğitim ve sınavlardan muaf olacaklar.

Kayseri'de Bunu Yapanlara Ağır Ceza - 5 Yıl Boyunca Yasak!

Sınav Süresi ve Saatlerinde Değişiklik

Ehliyet sınavlarının saatleri genişletildi; sınavlar artık 07.00-18.00 yerine 07.00-21.00 saatleri arasında yapılacak. Ayrıca her kursiyer için uygulama sınav süresi 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarıldı.

Yeni Ceza Düzenlemesi

Kayseri'de ehliyet sınavlarında hile yapanlara yönelik cezalar artırıldı. Başkasının yerine sınava girenler veya başkasını kendi yerine sınava sokanlar, 5580 sayılı kanun kapsamında 5 yıl boyunca sınavlara katılamayacak.

Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonları, bir günde en fazla 10 kursiyerin sınavını yapabilecek. Eğer ilçede yeterli komisyon üyesi yoksa, diğer ilçelerden görevlendirme yapılabilecek.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte, Kayseri'de ehliyet sınavlarında daha adil ve güvenilir bir sistemin oluşturulması hedefleniyor.