Kayseri'de büyük başarı - İlk 5'e girdi!

Kayseri, Türkiye genelinde yapılan halk eğitim merkezleri değerlendirmesinde 4. Oldu. Bu başarıyla çevre illerdeki halk eğitim merkezlerine de örnek oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de büyük başarı - İlk 5'e girdi!

Türkiye genelindeki halk eğitim merkezleri arasında değerlendirme yapıldı. Kayseri Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi ise değerlendirme sonucunda ülke genelinde 4. Olarak başarı elde etti.

Bu başarıyla Türkiye’de ilk 10 halk eğitim merkezi arasında yer alarak Kayseri’yi, eğitimcileri ve kursiyerleri gururlandırdı. Halk Eğitimi Merkezlerinin Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında gerçekleştirilen değerlendirme sonuçları açıklandığında Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi’nin başarısı dikkat çekti.

Eğitim kalitesi, kursiyer memnuniyeti ve yenilikçi eğitimler ile adından söz ettiren merkez bu başarısıyla diğer halk eğitim merkezlerine örnek oldu.

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi, ''Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenmesi yoluyla hayat boyu öğrenme kurumlarının kapasitelerinin geliştirilmesine, kültürel değerlerimizin ve kurumlarımızın tanıtımına katkı sağlaması amacıyla yarışma, sergi, ödül töreni vb. faaliyetler organize edilmesine teşvik etmenin amaçlandığı "Halk Eğitimi Merkezlerinin Kapasitesinin Artırılması Projesi" değerlendirme sonuçları tamamlandı. İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde kurulan komisyonlar tarafından halk eğitimi merkezlerinin "Mesleki", "Kültürel, Sanatsal ve Toplumsal", "Spor", "Ar-Ge/Proje", "HEMBA", "Fiziki/Kurumsal Kapasite", "Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi", Kurumun/Bölümlerin Düzeni, Temizliği ve Diğer" faaliyetleri kapsamında belli standartlar getirmeyi amaçlayan kriterler ile değerlendirmesi yapıldı.  Proje kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye geneli ilk 10 halk eğitimi merkezi belirlendi. Puan üstünlüğüne göre belirlenen halk eğitimi merkezleri arasında,

Samsun Atakum Halk Eğitimi Merkezi

Ordu Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi

Diyarbakır Sur Halk Eğitimi Merkezi

Kayseri Melikgazi Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitimi Merkezi

Elazığ Halk Eğitimi Merkezi

İstanbul Pendik Halk Eğitimi Merkezi

Diyarbakır Kayapınar Halk Eğitimi Merkezi

Kocaeli Gebze Halk Eğitimi Merkezi

Kocaeli İzmit Halk Eğitimi Merkezi

Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi''

Merkez 3 Haziran 2024 tarihinde Ankara'da düzenlenecek etkinlikte ödül alacak.

Kayseri'de büyük başarı - İlk 10'a girdi!

Kayseri Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi’nde hangi kurslar var?

Halk Eğitim Merkezi’nde kişisel gelişimden bahçeciliğe, hukuktan bilişim teknolojilerine kadar sanat, öğretmenlik gibi pek çok dalda kurs programı mevcut.

Merkezde istihdam sağlanabilecek mesleki kurslar da bulunurken katılım sağlamak isteyen vatandaşlar Kayseri Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi internet sitesinden online başvuru yapabilir.