Kayseri'de Büyük Göç Başladı

Yaz tatiline girilmesiyle beraber Kayseri'de büyük göç yaşanmaya başladı. Yıl boyunca üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Talas İlçesi sessizliğe gömüldü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Büyük Göç Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte Kayseri’de büyük bir göç dalgası yaşandı. Üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu ve yıl boyunca canlı ve hareketli olan Talas ilçesi sessizliğe gömüldü. 

‘Sokaklar boşaldı’

Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Talas, yıl boyunca hareketliliği ile dikkat çekti. Öğrencilerin oluşturduğu sosyal ve ekonomik dinamizm, ilçenin canlılığını korumasını sağladı. Ancak yaz tatilinin başlamasıyla birlikte binlerce öğrenci memleketlerine dönüyor ve Talas’ın kalabalık sokakları bir anda boşaldı.

Kayseri'de Büyük Göç Başladı

‘Bu duruma alışkınız’

Talas ilçesi esnafı, öğrencilerin gidişiyle birlikte yaşanan sessizliği hissediyor. Kafe, restoran ve çeşitli dükkânlar, öğrencilerin yokluğunda işlerinin azaldığını belirtiyor. Bir kafe işletmecisi ise konuyla ilgili; ‘Öğrenciler bizim ana müşteri kitlemizi oluşturuyor. Yaz aylarında işlerimizde büyük bir düşüş yaşanıyor. Ancak bu duruma alışkınız ve yazın yerel halk ile turistlere hizmet vererek durumu idare etmeye çalışıyoruz’ dedi.

Öğrencilerin gidişiyle birlikte Talas ilçesi sakinleşirken, yaz tatilinde memleketlerine dönen gurbetçiler şehre hareketlilik getirdi. Ancak gurbetçiler, Kayseri’nin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etmeyi tercih ediyor.