Kayseri'de Büyük İhale: Tarla ve Dükkânlar Kiraya Verilecek

Kayseri'nin yeni gözdesi Bünyan ilçesinde belediyeye ait olan 44 tarla ve 6 dükkân ihaleye verilecek. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'de Büyük İhale: Tarla ve Dükkânlar Kiraya Verilecek

Kayseri’nin yeni gözdesi Bünyan ilçesinde belediyeye ait olan 44 tarla ve 6 dükkân için ihale günü yaklaşıyor. Mülklerin kiraya verilmesi amacıyla düzenlenecek ihale, 9 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’da Bünyan Belediyesi Toplantı Salonu’nda, Encümen huzurunda yapılacak.

Son Başvuru Tarihi ve Şartlar

İhaleye katılmak isteyenler, başvurularını 9 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’e kadar Bünyan Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne yapabilecekler. İhale açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek. Tarla ve dükkânların kira süreleri 3 yıl olarak belirlenirken, sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte bu süre başlayacak ve üçüncü yılın sonunda sona erecek.

Kayseri'de Büyük İhale: Tarla ve Dükkânlar Kiraya Verilecek

İhaleye Katılım Koşulları

İhaleye katılmak isteyen gerçek kişiler için ikametgâh belgesi, nüfus cüzdanı sureti ve belediyeye borcunun bulunmadığına dair belge gibi çeşitli evraklar talep ediliyor. Tüzel kişiler için ise vergi levhası, ticaret sicil gazetesi ve yetki belgeleri gibi belgelerin sunulması gerekiyor. İhale şartnamesi bedeli olarak 200 TL ödenmesi şart koşulmuş durumda.

Kira Bedeli ve Ödeme Koşulları

Kira bedeli, ihale günü belirlenen miktara göre bir yıllık olarak peşin ödenecek. İlerleyen yıllarda kira bedeli yeniden değerleme oranına göre artırılacak. Ödemelerin zamanında yapılmaması durumunda ise belediye, ihaleyi iptal etme hakkına sahip olacak.

İhaleye Katılacaklar İçin Uyarılar

Kiraya verilecek mülklerde alkollü içki satışı yasaklanmış durumda. Ayrıca, kiralanan yerlerde yapılacak herhangi bir tadilat için belediyeden onay alınması gerekiyor. İhaleyi kazanan taraf, mülkü sözleşme süresi sonunda belediyeye ilk haliyle teslim etmekle yükümlü olacak.

Belediye, kiracının sözleşme şartlarına uymaması halinde kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshetme hakkına da sahip. İhale sonrasında onaylanan sonuçlar, yazılı olarak kiracıya bildirilecek ve sözleşme imzalanarak kira süreci başlayacak.