Kayseri'de Büyük Mağduriyet! – Hastalar da, Doktorlar da…

Kayseri'de hastanelerde randevulardan dolayı büyük mağduriyet yaşanıyor. Yaşanan mağduriyette hastalar, doktorlar herkes mağdur. Peki, randevu sisteminde yaşanan bu mağduriyet ne? Çözümü var mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Büyük Mağduriyet! – Hastalar da, Doktorlar da…

Kayseri’de hastanelerde randevulardan dolayı büyük mağduriyet yaşanıyor. Yaşanan mağduriyette hastalar, doktorlar herkes mağdur.

Kayseri dahil 81 ilde hastanelerde yeni dönem 13 Mayıs Pazartesi günü itibariyle başladı. Yapılan yeni düzenleme ile birlikte Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ‘Onaylı Randevu Sistemi’ne’ geçiş yaptı. MHRS’deki sorunlara kolaylık getirmesi beklenen yeni ‘Onaylı Randevu Sistemi’ vatandaşa sosyal medyadan, haberlerden duyuruldu.

Onaylı Randevu Sistemi Nedir?

Onaylı randevu sisteminde,  randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00’ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekiyor. Onay, https://www.mhrs.gov.tr/ internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi olmak üzere tüm kanallar üzerinden verilebilecek. İptal işlemleri de yine randevu tarihinden bir gün önce akşam saat 20.00’ye kadar aynı kanallar üzerinden yapılabilecek. Son onay saatine kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevular sistem tarafından iptal edilecek.  Hastaneden randevu alıp, gitmeyenler aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Onaylı randevu sistemindeki bu uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutulacak. Bu gruptaki hastalar her zaman randevu alabilecek.

Kayseri'de Büyük Mağduriyet! – Hastalar da, Doktorlar da…

Mağduriyetler Başladı!

Onaylı randevu sistemine geçilmesinin ardından hastanelerde mağduriyetler başladı. Hastalar muayene olmak için randevu alıyor. Hastaneye gittiklerinde randevularının iptal edilmesi ile karşı karşıya kalıyor. Burada doktorlar; ‘Onay vermeyen hastaların randevusu iptal oluyor. ‘Sizi aramadılar mı?’ diye sorduğumuzda ‘Hayır’ cevabını alıyoruz. Özellikle yaşlı hastalar online sistemde onay veremiyorlar. Arama yapılmadığı takdirde muayene günü geldiklerinde hem biz hem de onlar sıkıntı yaşıyor’ ifadelerinde bulundu. Hastalarda onaylı sistemi bilmediklerini ifade ederek; ‘Onay vermemiz gerekiyormuş. Biz bunu bilmiyorduk. Geldik iptal edilmiş dediler. Zaten muayenelere sırayı çok zor buluyoruz. Bu sistemi bilmediğimiz için iptal oluyor. Tekrar almak için bekliyoruz. Bizi de kimse aramadı’ ifadelerinde bulundu.

Konu ile ilgili resmi kurumlardan henüz bir açıklama yapılmadı.