Kayseri'de büyük tepki topladı - Bu kadar fiyat farkı olmaz!

Vatandaşlar fiyat pahalılığını eleştirmeye ve yetkililere fahiş fiyatlarda önlem alınmasına ilişkin çağrıda bulunmaya devam ediyor. Ancak Kayseri'de de şubesi bulunan A101 marketlerdeki Hayat marka suyun fiyatının KayseriGross marketlerindeki fiyatının 2 katı olması dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de büyük tepki topladı - Bu kadar fiyat farkı olmaz!

Kayseri'de de şubesi bulunan zincir market A101'in satışını üstlendiği Hayat marka suyun fiyat pahalılığı yerel markete kıyaslandığında dikkat çekiyor. Marketler arasındaki fiyat farkının 2 kat olması vatandaşların kafasında soru işareti oluşturuyor.

Enflasyon gıda fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Ancak yaz aylarının gelmesiyle birlikte Kayseri'de merkez marketlerde özellikle 1,5 litrelik sular sabah saatlerinde tükeniyor. Farklı marka suların fiyatları hemen hemen aynı oluyor. Ancak Hayat marka suyun A101 marketlerinde, 13,50 liradan satılması vatandaşlar tarafından tepki görüyor.

Geçtiğimiz aylarda bir vatandaş Hayat marka suyun diğer marka sulara göre fazla fiyattan satılmasına tepki göstermişti. O anlar ise sosyal medyada gündem olmuştu. İki marka suyu kıyaslayan ve aradaki farka tepki gösteren vatandaş, ''Bu Karacadağ su 2,75 TL, Bu da Hayat su 9 TL. Bunun içinde et suyu mu var ben anlamadım. Sözü size bırakıyorum.'' demişti.

Kayseri'de büyük tepki topladı - Bu kadar fiyat farkı olmaz!

KayseriGross'ta 6 TL, A101'de 13 TL!

KayseriGross uygun fiyatlarıyla pek çok vatandaşın alışveriş yaptığı market olarak öne çıkıyor. Söz konusu markanın iki market arasındaki fiyat farkı dikkat çekiyor.

Hayat marka suyun 0,5 litrelik fiyatı A101 marketlerinde 7,25 TL, KayseriGross marketlerinde ise 3 TL'den satılıyor. Yine aynı marka suyun 1,5 litreliği A101 marketlerinde 13,50 TL iken KayseriGross marketlerinde 6 TL'den satışa sunuluyor.

Kayseri'de büyük tepki topladı - Bu kadar fiyat farkı olmaz!

Geçtiğimiz ay A101 marketlerinde 1,5 litrelik Hayat marka su 17 TL'den satışa sunulmasının ardından fiyatından düşüş olduğu da gözlemlendi. Ancak vatandaşlar Hayat marka suyun A101 marketlerinde neden bu kadar pahalı olduğunu merak ediyor.

*KayseriGross'a ait etiket fotoğrafı 17 Temmuz Çarşamba günü, A101'e ait etiket fotoğrafı ise 18 Temmuz Perşembe günü çekilmiştir.