Kayseri'de büyümenin en büyük avantajı nedir?

Kayseri, hem tarihi hem de kültürel zenginliğiyle Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olarak öne çıkıyor. Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan ticari miras, Kayseri'de yaşayan insanlara büyük fırsatlar sunarken, ekonomik anlamda kendini geliştirme ve başarılı olma potansiyelini de artırıyor. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara Kayseri'de büyümenin en büyük avantajının ne olduğunu sorduk.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de büyümenin en büyük avantajı nedir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri, Türkiye’nin en önemli ve köklü şehirlerinden biri olarak, hem tarihi hem de kültürel zenginliğiyle öne çıkıyor. Kayseri’de yaşayanlar, ticari geçmişin getirdiği fırsatlarla kendilerini geliştirme şansı bulurken, şehir ekonomisinin yapısı ile genç nesillerin de başarı potansiyelini artırıyor. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara Kayseri’de büyümenin en büyük avantajının ne olduğunu sorduk.

İşte cevaplar;

Bir vatandaş Kayseri’nin gençler için ideal bir şehir olmadığını vurgulayarak; ‘Hiçbir avantajı yok. Çünkü gençlere hitap eden bir şehir değil yaşlılara uygun bir şehir’ diye konuştu.

‘Çanakkale’de yatanların birçoğu Kayserilidir’

Kayserililerin ülkesine olan insanlar olduğunu belirten bir vatandaş şöyle dedi; ‘Vatanına milletine düşkün insanlar burada büyürler. Çanakkale’de, Yemen’de, Sarıkamış’ta yatanların birçoğu Kayserilidir. Dünyanın neresine gidersek gidelim yine Kayseri’ye geliyoruz.’

‘Ulaşım imkânları çok iyi’

Kayseri’nin ulaşım altyapısının yeterli olduğunu belirtirken, artan ulaşım maliyetlerinin günlük yaşamı zorlaştırdığını dile getiren başka bir vatandaş; ‘Ulaşım imkanları bence çok iyi. Ama gelen zamlarla biraz zorlanıyoruz. Abonman 300 TL oldu. Ben de kendi bursumla geçiyorum açıkçası zorlanıyorum’ ifadelerini kullandı.

‘Sabit bir şehir’

Kayseri’de büyük bir gelişme yaşanmadığını altını çizen bir vatandaş; ‘Normal bir hayattır ekstra bir şey yok. Kayseri ne gelişir ne de düşer. Sabit bir şehir’ dedi.

‘Normal bir hayat’

Günlük yaşamda karşılaştığı sorunlarını anlatan bir vatandaş şu ifadelere yer verdi; ‘Bir yandan zorluklarla bir yandan da zorluklarla baş edebilmektir. Kısacası normal bir hayat.’