Kayseri'de Cadde ve Sokaklar Boş Kaldı!

Kayseri'de cadde ve sokaklar boş kaldı. Kayseri Cumhuriyet Meydanı, alışveriş merkezleri ve parklarda daha önce yaşanan yoğunluktan eser kalmadı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Cadde ve Sokaklar Boş Kaldı!

Kayseri’de daha önce pazar günleri görülen kalabalıktan eser kalmadı. Dolup taşan cadde, sokak, park ve alışveriş merkezlerinde sakinlik yaşanıyor.

Kayseri’de bu Pazar günü daha önce görülmeye bak alışık olmayan manzaralar yaşanıyor. Özellikle cumartesi ve Pazar günleri büyük yoğunluk yaşanan Kayseri Cumhuriyet Meydanı, Sivas Caddesi, 27 Mayıs Caddesi, Sahabiye mahallesi gibi bölgelerde hem yaya hem araç trafiği bıçak gibi kesilmiş durumda. Önceki haftalarda alışveriş ve gezme amaçlı pek çok vatandaş sokakları doldururken, bugün yaşanan sakinlik görenleri şaşırtıyor.

Kayseri'de Cadde ve Sokaklar Boş Kaldı!

Söz konusu cadde ve sokaklarda tek tük araç ve yaya görülürken, bu durum iki nedenle açıklanıyor. İlki, Kayseri’yi etkisi altına alan kavurucu sıcaklar nedeniyle insanlar evlerinde kalmayı tercih ediyor. 32 dereceyi bulan sıcak hava nedeniyle Erciyes, Kıranardı ve Talas gibi serin yerleri tercih eden vatandaşlar, kent merkezinin bu görüntüyü vermesine neden oldu.

Bir yandan da 30 Haziran’da yaşanan Kayseri olayları nedeniyle, Suriyeli mülteciler eskisi gibi hafta sonlarını alışveriş merkezleri, parklar, cadde ve sokaklarda geçirmiyor. Bu nedenle özellikle Cumhuriyet meydanı ve Sahabiye Mahallesi en sakin günlerini yaşıyor. Kayseri’deki piknik alanları da mültecilerin bir süredir gitmemesi nedeniyle eski kalabalık günlerini geride bıraktı.