Kayseri'de çiftçilerin başı domuzlarla dertte!

Kayseri'nin Pınarbaşı ve Sarız İlçelerinde domuz popülâsyonunda yaşanan büyük artış, mağduriyetlere neden oluyor. Bu sorunun çözümü için, çiftçiler çağrıda bulundu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de çiftçilerin başı domuzlarla dertte!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’nin en uzak ilçesi olan Sarız’da ilginç bir sorun yaşanıyor. İlçede son yıllarda domuz popülasyonunda büyük artış meydana gelince hem güvenlik hem de ürünlere zarar verme gibi sorunlar belirdi.

Sarız İlçesi’nde sürüler halinde gezen yaban domuzları, insanlara saldırırken, ekinlere de ciddi zararlar veriyorlar. Son yıllarda Sarız ve kırsalında yaban domuzu sayısında büyük artış meydana gelirken, çiftçiler bu duruma çözüm bulunması için çağrıda bulundu.

Pınarbaşı İlçesi’nde de benzer bir durum yaşanırken, İlçe Tarım Müdürlüğü’nden alınan izin neticesinde avcılar yaban domuzlarına yönelik sürek avı başlattı. Pek çok yaban domuzu avcılar tarafından vurulurken, sürek avının süresinin uzatılması da isteniyor. 

Sarızlı Çiftçi Yahya Bostan, ‘Hiçbir şey ekip biçemiyoruz, buna bir çare bulunmalı. Sayıları o kadar çok ki baş demiyoruz’ diyerek, sürek avının Sarız’da da yapılmasını istedi.