Kayseri'de Çöp Kenarındaki O Görüntü İç Sızlattı!

Kayseri'de vatandaşların birçok noktada karşısına, poşet içerisinde küflenmiş ve bayatlamış ekmekler çıkıyor. Vatandaşların yüreğini sızlatan görüntülere karşı ne tür önlemler alınabileceği konusunda ise farklı fikirler yükseliyor.

Kayseri'de Çöp Kenarındaki O Görüntü İç Sızlattı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de çöp kutularının kenarlarında, duvar üzerlerinde ve apartman köşelerinde bayatlamış ekmeklerle karşılaşmak içten bile değil. Bu üzücü durum karşısında vatandaşlar ikiye bölünmüş durumda. Bir kesim bu durumun ekmek zammı ile çözülebileceğini düşünürken, bir kısım yaşanan görüntülere karşı ekmek toplama kutularının sayısının artırılmasını talep ediyor.

Zam Yapılmalı!

Vatandaşlar çöp kenarlarındaki ekmek görüntülerinin sona ermesi için ekmeğe zammında konuşulduğu şu günlerde zam yapılmasının gerekliliğine değiniyor. Ekmek zammının çözüm olduğunu iddia eden bir vatandaşlar şöyle konuştu: ‘Ekmek pahalı diyorlar, ekmeği bir tane fazla alıp ertesi gün çöpe koyuyorlar. Ekmek pahalı olmalı herkes böylece ihtiyacı kadar almalı’ ifadelerinde bulundu. 

Kayseri'de Çöp Kenarındaki O Görüntü İç Sızlattı!

Ekmek Toplama Kutusu Artırılmalı!

Ekmek toplama kutularına karşı halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden bir vatandaş, ekmek toplama kutularının olduğunu fakat vatandaşların bilinçsizce içerisine çöp attığını bundan dolayı kutuların amacına ulaşmadığını söyledi. Bayat ekmek toplama kutularının artırılması ve daha çok kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kayseri'de Çöp Kenarındaki O Görüntü İç Sızlattı!

Besiciler Topluyor!

Duvar üzerinde bırakılan ekmekleri ise genellikle besi işi ile uğraşan vatandaşlar hayvanlara vermek üzere topluyor. Ancak toplanmayan ekmekler ayaklar altında kalarak hem israf oluyor hem de hoş olmayan görüntüler oluşturuyor. 

Ekmek Değerlendirme Yöntemleri Neler?

Fazla alınan ekmekler var ise öncelikle bütün halde buzluğa konulabileceği gibi ekmek kızartması yapıladabilir. Ayrıca ekmekleri kurutup köfte içerisinde de kullanabilirsiniz.