Kayseri'de Cumartesi'ye dikkat! 7 derece birden...

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Haftalık Hava Tahmin Raporu yayımlandı. Bugün Kayseri genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilirken, sıcaklıklar Cumartesi günü düşüşe geçecek. 6 Temmuz Cumartesi günü sağanak yağışla birlikte sıcaklıklar 28 dereceye kadar düşecek. Pazar günü ise yine yağış hakim olacak.

Kayseri'de Cumartesi'ye dikkat! 7 derece birden...

Haftalık hava tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, bugünden itibaren 8 Temmuz Pazartesi gününe kadar olan hava tahminini açıkladı. Perşembe ve Cuma günü hava sıcaklıkları 34-35 derece civarında seyredecek. 6 Temmuz Cumartesi günü ise sıcaklık 6-7 derece birden düşerek 28’e kadar inecek.  Cumartesi günü gök gürültülü sağanak yağış da bekleniyor. 

Yapılan açıklamada, bugün (3 Temmuz Çarşamba) Kayseri genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden hafif, zamanla orta kuvvette, öğle saatleri itibariyle yer ye kuvvetli şekilde esecek.

Kayseri'de Cumartesi'ye dikkat! 7 derece birden...

Haftanın diğer günler için tahmin edilen hava durumlar;

04.07.2024 Perşembe: Parçalı ve az bulutlu. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden hafif, zamanla orta kuvvette, öğle saatleri itibariyle yer yer kuvvetli (hamleli 40-60 km/sa).

05.07.2024 Cuma: Parçalı bulutlu. Rüzgar; kuzey, zamanla kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, yer yer kuvvetli.

06.07.2024 Cumartesi: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgar; kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, doğu ve güney ilçeler ile yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli (hamleli 40-60 km/sa)

07.07.2024 Pazar: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgar; kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, doğu ve güney ilçeler ile yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli (hamleli 40-60 km/sa)

08.07.2024 Pazartesi: Parçalı ve az bulutlu. Rüzgar; kuzeyli yönlerden hafif, yer yer kuvvette.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; yarın (Perşembe) yer yer kuvvetli (hamleli 40-60 km/sa) eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olan yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Temmuz Ayı Uzun Yıllar Sıcaklık Ortalamaları:
En Düşük Sıcaklıkların Ortalaması: 13,5°C
En Yüksek Sıcaklıkların Ortalaması: 31,3°C
Aylık Toplam Yağış Miktarı Ortalaması (mm): 11,9