Kayseri'de de Tugay Komutanlığı yapan emekli Orgeneral Galip Mendi vefat etti

1998 yılında Kayseri'de Tuğgeneral rütbesiyle 2 yıl 1. Komando Tugay Komutanı olarak görev yapan emekli orgeneral Galip Mendi, İzmir'de hayata gözlerini yumdu. Ayrıntılar Kayseri Haberi'nde...

Kayseri'de de Tugay Komutanlığı yapan emekli Orgeneral Galip Mendi vefat etti

Son olarak 46. Jandarma Genel Komutanlığı görevinin ardından emekli olan Orgeneral Galip Mendi, İzmir’de özel bir hastanede hayata gözlerini yumdu. Mendi’nin acı haberini oğlu Cihan Mendi, duygusal bir paylaşım ile duyurdu:

Cihan Mendi, 'Canımız, her şeyimiz, gururumuz, biz senden doğruluğu, dürüstlüğü, adaletli olmayı, vatan sevgisini, Atatürkçülüğü, Fenerbahçeliliği öğrendik. Şu hayatta tanıdık tanımadık herkese yardım ettin, hep iyi bir insan oldun. Canımız, her şeyimiz, gururumuz babamız, mekânın cennet olsun. Huzurla uyu. Senden önce ebediyete göç eden silah arkadaşlarına, büyük Toros Rauf Denktaş’a ve de en önemlisi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e bizden minnet ve saygılar ilet. Seni seviyoruz, canım babamız' ifadeleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Kayseri'de de Tugay Komutanlığı yapan emekli Orgeneral Galip Mendi vefat etti

Cenaze Töreni ne zaman?

Galip Mendi’nin cenazesi, 26 Ağustos Pazartesi günü ikindi namazı sonrası Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nden kaldırılacak. Cenazeye çiçek göndermek isteyenlerin, Türk Eğitim Vakfı, Mehmetçik Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na bağış yapmaları rica edildi. Taziyeler ise Pazartesi akşamı Gazi Umumiye Bilkent, Ankara adresinde kabul edileceği paylaşıldı.

Galip Mendi, 1998 yılında kayseri'de Tuğgeneral rütbesiyle 1998-2000 yılları arası 1. Komando Tugay Komutanı olarak görev yaptı.

Galip Mendi’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun.