Kayseri'de de yasak geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların kapanmasına iki hafta kala Kayseri'nin de içinde bulunduğu 81 ilde mezuniyet törenlerine ilişkin yeni bir genelge yayımladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de de yasak geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların kapanmasına iki hafta kala Kayseri'nin de içinde bulunduğu 81 ilde mezuniyet törenlerine ilişkin yeni bir genelge yayımladı. Kamuoyunda 'MEB balo yasağı' olarak anılan bu düzenleme, mezuniyet etkinliklerinin MEB’in onayı olmadan gerçekleştirilemeyeceğini belirtiyor.

Bu kararın alınma sebebi ise oldukça dikkat çekici. MEB balo yasağı olarak halk arasında adı çıkan bu genelgeye göre, mezuniyet etkinlikleri milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere aykırı olmayacak şekilde düzenlenecek. Abartılı törenlere izin verilmeyecek ve tüm etkinlikler için veli onayı alınacak. Özellikle okul öncesi ve ilköğretim kademelerinde, öğrencilerin yaş ve gelişim seviyelerine uygun etkinlikler planlanacak.

Kayseri' de de yasak geldi!

Genelgenin İçeriği ve Uygulama Şekli

Gelen son bilgilere göre, mezuniyet etkinlikleri sırasında öğrencilerin her türlü zararlı alışkanlıklardan, olumsuz davranışlardan ve aşırılıklardan korunması sağlanacak. Bu amaçla okul yönetimi, öğretmenler ve veliler iş birliği yapacak. Ayrıca, velilere ve okullara maddi yük getirecek aktivitelerden kaçınılacak ve etkinlikler okul içinde gerçekleştirilecek.

Planlanan mezuniyet etkinlikleri, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinin onayı alınarak yapılacak. Etkinliklerin, okul kültürünü geliştirici, öğrenci merkezli, okulu çevreyle kaynaştıran ve okul çalışanları arasında birlik ve bütünlüğü sağlayan aktiviteler olması hedefleniyor.

MEB balo yasağı olarak da anılan bu genelge, mezuniyet törenlerine daha disiplinli ve kontrollü bir yaklaşım getiriyor. Törenlerin düzenlenmesi sürecinde okul yönetimleri, öğretmenler ve velilerin iş birliği yaparak, öğrencilerin gelişim seviyelerine uygun, güvenli ve uygun etkinlikler planlamaları bekleniyor.

Bu yeni düzenleme, özellikle mezuniyet balolarının aşırıya kaçan ve velilere maddi yük getiren yanlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Öğrenci ve velilerden gelen geri bildirimlerle şekillendirilen genelge, mezuniyet törenlerinin daha sade, anlamlı ve kültürel değerlere uygun şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak.

MEB balo yasağı olarak adlandırılan bu yeni genelge, mezuniyet törenlerinde köklü bir değişiklik yaratacak. Öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması, israfın önlenmesi ve veli yükünün azaltılması amaçlanıyor. MEB’in onayı olmadan mezuniyet etkinlikleri düzenlenemeyecek ve etkinlikler, öğrenci gelişim seviyelerine uygun olacak şekilde planlanacak. Bu düzenleme, mezuniyet törenlerini daha anlamlı ve güvenli hale getirmeyi hedefliyor.